Krænkelser på arbejdet

Hans Engell: Det var ikke hånden på låret, der fældede Morten Østergaard

Morten Østergaards afgang som politisk leder er den ultimative nedtur - men han er ikke nødvendigvis færdig i dansk politik.

- Ingen havde da tænkt, at det kunne få de her konsekvenser.

Sådan lyder det fra politisk kommentator Hans Engell, efter Morten Østergaard har trukket sig som politisk leder for Radikale Venstre.

Historien om Østergaards exit begyndte 16. september med et Facebook-opslag fra det radikale folketingsmedlem, Lotte Rod. Her berettede hun i forbindelse med debatten om sexchikane og sexisme om, at hun var blevet taget på både i Radikale Venstre Ungdom og i Radikale Venstre.

Siden er den nu tidligere leder blevet spurgt ind til sagen.

- Morten Østergaard og de radikale skyldte en forklaring på den sag, der har været om Lotte Rod. Men det blev mere og mere mystisk. De svar, der blev givet var uklare, siger Hans Engell i talkshowet 'Lippert'.

Der har været kræfter internt hos det Radikale Venstre, som har haft en interesse i at gøre en sag til en sag.

Hans Engell, poltitisk kommentator

Den ultimative nedtur

Egentlig var det Morten Østergaard, der onsdag skulle have deltaget som gæst i talkshowet 'Lippert', der sendes på TV 2 News 18.20. Her skulle han have talt om krænkelsessagen i partiet. Først klokken 18.20 meldte han afbud til programmet.

Morten Østergaard og de radikale er dog stadig omdrejningspunktet i programmet - og i dansk politik.

- For Morten Østergaard er det den ultimative nedtur. Det er det da selvfølgelig. Han havde da ikke forestillet sig, at denne her sag skulle slutte på den her måde, siger Hans Engell.

Partiet har brugt onsdagen på et gruppemøde, der blev afholdt på Den Sorte Diamant i København. Mødet skulle være sluttet klokken 13. Men først lidt over 18 kom Morten Østergaard ud - og denne gang ikke længere som politisk leder.

- Der har været kræfter internt hos det Radikale Venstre, som har haft en interesse i at gøre denne sag til en sag. Sådan er det altid i politik. Altid, lyder det fra den politiske kommentator.

Udtalelserne fældede ham - men kun som politisk leder

Sagen med Lotte Rod ligger ti år tilbage. Her lagte Morten Østergaard sin hånd på hendes lår.

Lotte Rod har fået en undskyldning fra Morten Østergaard. Det er ikke den del, der nu er skyld i, at han skal finde sig en ny plads på Christiansborg. Det er derimod hans håndtering af sagen.

- Det er mange udtalelser, Morten Østergaard er kommet med, der har fremkaldt situationen. Morten Østergaard har optrådt som om, det var en tredje person - selvom han har vidst, at det var ham selv, siger Hans Engell.

Den tidligere radikale leder er blandt andet blevet spurgt til, om Lotte Rods krænker har fået en påtale. Det svarede han ja til.

Østergaard er også blevet spurgt til, hvorvidt krænkeren kunne blive minister. Det svarede han også ja til.

Og den sidste del er Hans Engell faktisk enig i.

- Vi skal lægge mærke til, at Morten Østergaard ikke forlader politik. Han bliver i den radikale gruppe.

- Der er ingen, der forventer, at han bliver sendt hen i hjørnet. Han vil stadig være en central politiker. Og jeg vil tro, at hvis de Radikale en dag kommer i regering igen - og når chancen melder sig igen - så er han ikke udelukket fra en ministerpost.

Se hele interviewet med Hans Engell på TV 2 PLAY.