Politik

Folketingsmedlem testet positiv for corona

Socialdemokratiets Bjørn Brandenborg var tidligere på ugen til møde med blandt andet statsministeren. Men afstandskravene blev overholdt, lyder det.

For første gang er et medlem af Folketinget testet positiv for covid-19.

Det drejer sig om Socialdemokratiets forsknings- og uddannelsesordfører Bjørn Brandenborg. På Facebook skriver Bjørn Brandenborg selv:

Var til møde med statsministeren

Bjørn Brandenborg fik taget en coronatest onsdag, fordi han havde mærket symptomer. Tirsdag var han til stede på Christiansborg og deltog blandt andet i Socialdemokratiets gruppemøde. Det fortæller Socialdemokratiets gruppeformand Flemming Møller Mortensen, som siger, at "næsten hele gruppen" var i partiets gruppeværelse på det tidspunkt.

Hvad får det af konsekvenser i forhold til kontaktopsporing?

- Der er ikke nogen, der har udvist symptomer. Det er vi naturligvis meget opmærksomme på, og derfor sikrede jeg også, at gruppen blev orienteret så hurtigt som muligt. Det skete ved middagstid i dag. Og det her er jo bare billedet på, at corona pludselig kan komme meget tæt på. Det er der tusinder af danskere, der oplever i denne tid. Så tænker man jo: Hvor tæt har man været på hinanden? Har vi overholdt retningslinjerne? Og ja, det har vi været ekstremt opmærksomme på.

Er der nogle medlemmer af gruppen, som er gået i isolation som følge af, at de har været tæt på ham?

- Nej, vi har overholdt meterafstanden, sprittet af og så videre. Og Bjørn har taget kontakt til dem, han i øvrigt har været i kontakt med.

Hvor mange var i til stede i lokalet?

- Det har jeg ikke tal på, siger Flemming Møller Mortensen, som i øvrigt bekræfter, at statsminister Mette Frederiksen var blandt deltagerne i gruppemødet.

I hvor tæt konktakt var hun med Bjørn Brandenborg?

- Hun var ikke tæt på. Og hun deltog heller ikke i så lang tid. Men hun var der.