TV 2 erfarer: Landsdækkende restriktioner på vej

Blandt andet vil regeringen ifølge TV 2s oplysninger slå fast, at barer, caféer og restauranter i hele landet skal lukke klokken 22.

Corona-smitten i Danmark er nu så udbredt, at regeringen ifølge TV 2s oplysninger går væk fra sin strategi om kun at sætte ind regionalt og i stedet vil indføre en række landsdækkende restriktioner.

TV 2 erfarer

Denne artikel bygger på oplysninger fra anonyme kilder, da informationerne kun har været mulige at fremskaffe under betingelse af anonymitet.

Det har TV 2 accepteret, fordi TV 2 finder oplysningerne relevante for offentligheden.

Fra flere kilder erfarer TV 2, at det blandt andet vil betyde, at de restriktioner, man tidligere på ugen introducerede i 17 storkøbenhavnske kommuner fremover vil gælde hele landet.

Dermed vil restauranter, caféer og barer i hele landet den kommende tid skulle lukke klokken 22 - og ikke først klokken 2, som det er tilfældet i dag. Samtidig bliver det påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne. Forsamlingsforbuddet sættes landsdækkende ned til 50. Og endelig vil grænsen for, hvor mange tilskuere fodboldklubberne må lukke ind til en fodboldkamp igen blive sat ned til 500.

Ingen byfester

Derudover vil der ifølge TV 2s oplysninger følge en række anbefalinger - blandt andet om, at man arbejder hjemme i størst muligt omgang - og også en melding om, at sociale arrangementer i forbindelse med offentlige institutioner skal aflyses, at der ikke skal afholdes byfester og lignende arrangementer, samt at private og offentlige arbejdsgivere får ansvar for at sikre, at sociale arrangementer bliver aflyst.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har klokken 14 indkaldt til pressemøde, hvor hun vil informere om covid-19-situaitonen i Danmark. Til stede vil på pressemødet vil ifølge TV 2s oplysninger også være sundhedsminister Magnus Heunicke, direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, faglig direktør ved Statens Serum Institut Kåre Mølbak samt rigspolitichef Thorkild Fogde.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt. Har du oplysninger om sagen, så kontakt os gerne på 1234@tv2.dk.