Coronavirus

Blå partier kritiserer regeringen for ikke at have hjælp klar til erhvervslivet

Lørdag bliver restaurationsbranchen ramt af nye coronarestriktioner.

Der bør være økonomiske hjælpepakker på plads, inden man pålægger erhvervslivet nye restriktioner.

Det mener Venstre og Liberal Alliance, der kritiserer regeringen for at efterlade restaurant-, bar- og caféejere i et limbo med de nye tiltag mod corona:

- Jeg taler med rigtig mange virksomhedsejere, som er påvirket af det her, og først og fremmest efterlyser, hvad de har at gøre med, siger næstformand i Venstre, Inger Støjberg.

- Hjælpepakkerne skal være på plads, så virksomhedsejerne ikke bliver fanget i et limbo.

- Amatøragtigt

Da statsminister Mette Frederiksen (S) fredag introducerede en række nye restriktioner, der blandt andet udbreder kravet om, at restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 til hele landet, oplyste hun, at regeringen allerede i dag ville invitere Folketingets partier til forhandlinger om eventuel kompensation til de ramte virksomheder.

Men ifølge formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, er det en "amatøragtig" tilgang:

- Man er nødt til i højere grad at se på de konsekvenser, det har for erhvervslivet, når man lukker noget ned, og sikre, at der er noget mere forudsigelighed i den type beslutninger, man tager. Det er amatøragtigt, at man først efterfølgende går i gang med at forhandle hjælpepakker på plads.

- Når man lukker noget ned, skal det automatisk udløse en hjælpepakke, siger han.

Vil lande aftale i dag

Hos regeringen er det erhvervsminister Simon Kollerup (S), der leder fredagens forhandlinger om hjælpepakker, og han satser på at lande en aftale, inden dagen er omme:

- Det her er hårdt fra vores barer og restauranter, og derfor mener vi, at det er rimeligt, at der skal være en kompensation. Det gode i denne svære situation er, at noget af det, vi allerede var i gang med at kigge på, var begrænsningen i åbningstiden. Derfor tror jeg, at det er de rigtige byggeklodser, vi har oppe på bordet, og nu skal vi så have sat det sammen til et politisk forlig, siger han til TV 2.

Kollerup fortæller, at man primært kigger på nogle af de kompensationsmodeller, der også gjaldt henover sommeren.