Politik

Mette Frederiksen freder Jeppe Kofod efter sexisme-debat

Det afgørende for statsministeren er, at Jeppe Kofod har undskyldt og beklaget for mange år siden.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har fortsat tillid til udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Det siger hun oven på debatten om, hvorvidt han kan være udenrigsminister, når han har en 12 år gammel sag om sex med en 15-årig pige hængende over sig.

- Jeg har tillid til de ministre, der er udpeget i Danmark. Jeppe Kofod har både undskyldt og beklaget og har gjort det for mange år siden, siger Mette Frederiksen.

Det er Radikale Venstre og Alternativet, der har taget debatten op og udtalt, at Jeppe Kofod ikke bør være minister, hvis det står til dem.

Mette F.: Alvorlig fejl

Sagen handler om, at Jeppe Kofod i 2008, da han var 34 år gammel og udenrigsordfører i Socialdemokratiet, havde sex med en 15-årig pige, der var medlem af Socialdemokratiets ungdomsparti, DSU. Det skete til et DSU-møde i Esbjerg, hvor Jeppe Kofod skulle holde oplæg.

Mette Frederiksen erkender, at sagen er "alvorlig", men fastholder sin tillid til Kofod.

- Jeg synes, det er vigtigt, at hvis man begår en alvorlig fejl, som det her er udtryk for, at man så undskylder og beklager og selv lægger afstand til det, der måtte være sket. Og så har jeg ikke mere at sige til det, siger hun.

R: Noget svineri - men intet mistillidsvotum

Hidtil har det været Radikale Venstres ligestillingsordfører, Samira Nawa, der har rejst kritikken af udenrigsministeren.

Forud for Radikale Venstres gruppemøde tirsdag kalder partiets politiske ordfører, Sofie Carsten Nielsen, Jeppe Kofods handlinger i sin tid for "noget svineri".

Radikale Venstre vil dog ikke stille et mistillidsvotum til udenrigsministeren, siger hun og bakkes op af partiformand Morten Østergaard.

- Alle er enige om, at det er en forfærdelig sag, og vi skal kunne diskutere den i den kontekst, der er nu. Men vi har som parlamentarisk grundlag tillid til regeringen og ikke planer om at stille et mistillidsvotum, siger han.