Politik

Ellemann skal opereres for to diskusprolapser

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og næstformand Inger Støjberg ved Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter 2019. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Inger Støjberg tager over, mens han er væk.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen skal opereres for to diskusprolapser i nakken. Derfor er han sygemeldt i hvert fald frem til 3. oktober, hvor Venstre holder landsmøde.

Det bliver partiets næstformand, Inger Støjberg, som tager over, mens han er væk. Det vil hun gøre i "tæt samarbejde med den øvrige partiledelse".

Det skriver Jakob Ellemann-Jensen i et opslag på Facebook.

I morgen tidlig skal jeg opereres for to diskusprolapser i nakken. Det er en standardoperation, men alligevel en smule...

Posted by Jakob Ellemann-Jensen on Tuesday, September 15, 2020

- Det er voldsomt irriterende, da den nye politiske sæson lige er gået i gang, men jeg har i nogen tid døjet med stærke smerter på grund af prolapserne, og det går ikke i længden, skriver han om situationen.

Formanden har gennem de seneste uger været til en række undersøgelser på både private og offentlige hospitaler.

- Konklusionen er, at en operation sandsynligvis vil hjælpe, men at det ikke er helt sikkert. Efter grundige overvejelser har jeg sammen med lægerne besluttet at blive opereret. Det sker på privathospitalet Hamlet, og jeg betaler derfor selv for den, skriver han.

Behandlingsgaranti skal genindføres

Jakob Ellemann-Jensen mener derudover, at vi "på mange måder" har et godt sundhedsvæsen i Danmark.

- Men hele oplevelsen er for mig et tydeligt eksempel på, hvor vigtigt det er at have en behandlingsgaranti, så man ikke skal gå og vente på en operation.

- Den er som bekendt sat ud af kraft i øjeblikket på grund af corona, og vi bør hurtigst muligt få den genindført. For det er ikke alle, der selv kan betale for at tage på et privathospital, skriver han.

Ellemann vil i mellemtiden holde en pause fra Facebook. Han vil om nogle uger give lyd fra sig, når han "for alvor" er på benene igen.