Coronavirus

Ny aftale holder hånden under lønmodtagere og virksomheder – men eksporten er stadig hårdt ramt

Mange danske lønmodtagere risikerer at miste deres arbejde, fordi lønkompensationsordningen er udløbet, fortæller TV 2s erhvervskommentator.

Natten til mandag blev arbejdsmarkedets parter og regeringen enige om en ny ordning, som skal holde hånden under virksomheder og lønmodtagere, der er hårdt prøvet af coronakrisen.

Det er både repræsentanter fra danske lønmodtagere og danske arbejdsgivere glade for.

- Vi må sige, at coronakrisen har bidt sig fast. Vi er slet ikke ovre det her endnu, og der gælder det om at sikre så mange job og virksomheder som muligt, siger Lizette Risgaard, formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Lizette Risgaard har dog ikke noget bud på, hvor mange jobs aftalen kan redde.

En del af ordningen skal finansieres af arbejdsgiverne. De skal nemlig betale et bidrag per fuldtidsmedarbejder i ordningen, som svarer til beløbet for tre godtgørelsesdage – de såkaldte G-dage.

Men det er alligevel en ”god aftale”, mener Dansk Arbejdsgiverforening, der var med til forhandlingerne.

- Det er rigtigt, at vi skal betale med tre G-dage i den her ordning, vi får lavet, som vil holde hånden under nogle arbejdspladser og kan sikre virksomheder, at de kan holde fast i medarbejderne i en periode, hvor de kan blive ramt af en midlertidig nedgang i deres ordrer, siger Jacob Holbraad, der er administrerende direktør i foreningen.

Stadig et uløst problem

Mange danske lønmodtagere risikerer at miste deres arbejde, fordi lønkompensationsordningen er udløbet, fortæller TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn. Det skal den nye ordning afbøde.

- Det betød, at arbejdsgiverne måtte stå i et svært valg, hvis krisen kradsede så voldsomt, at de måtte skille sig af med lønmodtagere. Med det tilbud, der nu er med højere supplerende dagpenge, arbejdsgivere, der betaler sin del af regningen, og staten, der bidrager med mange millioner, håber man, at man undgår en ny fyringsbølge, lyder det fra Ole Krohn.

Ordningen løber henover de næste fire måneder, så man forhåbentligt kan ”dæmme op for arbejdsløsheden”.

Han tilføjer, at det er uvist, om ordningen vil virke, eftersom krisen trækker ud.

Der er dog et problem, som stadig spøger, selvom denne ordning er kommet på plads.

Det er eksporten, som har været presset i forbindelse med coronakrisen og nedlukninger mange steder i verden.

Det problem er ikke afværget, fortæller Lizette Risgaard, formand for FH.

- Vi ser ind i et efterår, hvor der er udfordringer på eksporten. Også i de lande, vi samhandler med, er der stadig mange udfordringer, siger Lizette Risgaard.

Erhvervskommentator Ole Krohn er enig.

- En lang række lande omkring Danmark er hårdere ramt økonomisk, og derfor bliver det rigtig svært – særligt på eksportmarkederne - at sikre beskæftigelse de næste par måneder, siger han.

Skal fordele arbejdet og redde job

Den nye aftale er en ”midlertidig arbejdsfordelingsordning”. Det betyder, at lønmodtagere kan arbejde mindre, kollegaer kan dele opgaver, og de dage, der ikke er opgaver, og lønmodtageren skal holde fri, kan vedkommende få en større portion dagpenge.

- Alt i alt skal det bidrage til, at virksomheder, der går usikre ind i efteråret om, hvordan coronakrisen udvikler sig, skal fordele arbejdet og redde arbejdspladser, siger Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister, til TV 2.

Meningen med aftalen er, at de virksomheder, der ellers skulle fyre medarbejdere, fordi lønkompensationen er udløbet, kan redde sine ansatte.

Ordningen skal øge fleksibiliteten for virksomheder, så arbejdsgivere blandt andet kan fordele opgaver mellem medarbejderne – også selvom det betyder, at hver enkelt ansatte kan få mindre at lave, fordi ordrebøgerne ikke just bugner.

De dage, hvor lønmodtagerne ikke skal arbejde, kan de i stedet få dagpenge. I den forbindelse er dagpengesatsen blevet forhøjet, så en fuldtidsansat kan få 23.000 kroner månedligt.