Politik

Ellemann: Løkke vil ikke slippe fortiden

Jakob Ellemann-Jensens forsvarer nu den retning, han har sat for Venstre. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Venstre-formanden mener, at hans forgængers ønske om et samarbejde hen over midten er en blindgyde.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, reagerer nu på Lars Løkke Rasmussens undsigelse af Venstre-formandens parlamentariske kurs i Løkkes kommende bog 'Om de fleste og det meste'.

- Jeg har læst nogle af Lars’ kommentarer i forbindelse med, at han udgiver en ny bog. Det meste af det, jeg har læst, er noget, Lars har sagt siden valgkampen sidste år, hvor han ønskede en regering hen over midten. Det lykkedes ikke. Mette Frederiksen og andre smækkede den dør i. Det er en blindgyde og ikke en farbar vej, skriver Ellemann på Facebook søndag morgen.

- Danmark har brug for et borgerligt-liberalt regeringsalternativ, for vi bevæger os i den forkerte retning. Derfor har jeg sammen med Venstres folketingsgruppe udstukket en klar kurs. Den har jeg senest fremlagt for Venstres Hovedbestyrelse på et møde i går. Og det var en fornøjelse.

Det er første gang, Jakob Ellemann-Jensen reagerer på de synspunkter, som Lars Løkke Rasmussen fremsætter i sin nye bog.

Ellemann overtog formandsposten efter Løkke, og i sit opslag på Facebook forsvarer han den retning, han har sat for partiet.

- Vi skal stå i egen ret som det toneangivende borgerlige parti i Folketinget. Venstre skal blive ved med at være en forandrende kraft, der sikrer, at Danmark fortsat er et af verdens bedste lande at leve i. Det er det, politik bør handle om - at bevæge Danmark fremad.

- Den opgave glæder jeg mig til at tage fat på sammen med resten af Venstre, også selvom Lars ikke vil slippe fortiden. Vores politik ligger fast. Vi er på vej videre.

Da jeg valgte at gå ind i politik, var det blandt andet på grund af Lars Løkke Rasmussen. Han var en inspiration, og jeg...

Posted by Jakob Ellemann-Jensen on Sunday, August 30, 2020

Løkke vil have samarbejde henover midten

Lars Løkke Rasmussen har i bogen erklæret sig uenig i den måde, som Jakob Ellemann-Jensen vil føre partiet tilbage i regeringen. Det skal nemlig ske med 90 blå mandater, sagde Ellemann på Venstres sommergruppemøde.

- Jeg må bare konstatere, at på Venstres sommergruppemøde gik man tilbage til et andet sted, end hvor jeg synes, vi skal være, siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten i et interview i forbindelse med hans nye bog.

I bogen lufter Lars Løkke Rasmussen en idé om, at Radikale Venstre skal bidrage med nogle af mandaterne, der kræves.

Idéen om regeringssamarbejde henover midten luftede den tidligere statsminister allerede under valgkampen i juni 2019 i bogen 'Befrielsens øjeblik - samtaler med Lars Løkke Rasmussen'.

Jensen: Det er svært at sige farvel til magten

Også Kristian Jensen, der var næstformand i tiden med Løkke, har også givet sit besyv med søndag morgen.

Han støtter Jakob Ellemann-Jensens linje for partiet, skriver han på Facebook.

- Det kan være svært at sige farvel til magten og de poster, man er blevet betroet. Det ved jeg selv - det skal man vænne sig til - men det ændrer ikke ved, at partiet altid er og skal være større end individet, uanset hvor højt til vejrs man har været, skriver han.

Det er ingen hemmelighed, at Lars og jeg har haft vores uenigheder Alligevel er jeg trist og ked af det i dag. Jeg er...

Posted by Kristian Jensen on Saturday, August 29, 2020

Pind enig med Løkke

I modsatte lejr er Søren Pind, tidligere uddannelses- og forskningsminister i Lars Løkkes regering, der på Twitter erklærer sig enig med Løkke.

- Jeg er ked af, Venstre vender tilbage til at ville putte børn i lejre, kalder instrukskomissionen for barnebrudskommisionen, opererer med et værdifællesskab i stedet for et arbejdsfællesskab med DF og samtidig en perspektivløs parlamentarisk position, skriver han på Twitter.

Han bakker dog stadig partiet op og har ikke tænkt sig at opsige sit medlemskab.

- Mine lidelser over mit parti har gennem årene været nogenlunde konstante, skriver han.