Lippert

Ellemann: Vi skal gå til grænsen af konventionerne

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen skal Danmark gå til grænsen for at smide så mange kriminelle udlændinge ud af landet som muligt.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil stramme den danske integrationspolitik. Han mener, at integrationen har været fejlslagen, siden de første gæstearbejdere kom til Danmark i 1960’erne.

Det fortæller han i magasinet Lippert på TV 2 NEWS.

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen skal danskerne ikke acceptere, at kriminelle udlændinge gør sig skyldige i bandekriminalitet, vanvidskørsel og vold.

- Der, hvor vi har muligheden for at stritte de mennesker ud, som begår alvorlig kriminalitet, skal vi gøre det. Og vi skal ikke advare først, siger han.

Har efterlyst klar linje

Siden Ellemann satte sig i Venstres formandsstol for knap et år siden, har kommentatorer og partiledere i blå blok efterlyst en klar politisk linje fra den nye oppositionsformand. Især i udlændingepolitikken.

Den linje kom så i sidste uge i et interview med Avisen Danmark, hvor Ellemann erkendte at have bidraget til at skabe tvivl om Venstres udlændingepolitik – og samtidig slog han fast, at hans og Venstres udlændingepolitik er "stram og konsekvent".

I Lippert skærper Venstre-formanden så retorikken på udlændingeområdet yderligere. Danmark skal gå til grænserne af de internationale menneskerettighedskonventioner for at smide så mange kriminelle udlændinge ud af landet som muligt, mener han.

- Vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at komme af med de mennesker i det danske samfund. For dem har vi ikke brug for, og de bliver aldrig nogensinde en værdi for Danmark, siger han.

På linje med Inger Støjberg

Dermed er Jakob Ellemann-Jensen fuldt ud på linje med sin næstformand i Venstre Inger Støjberg, der indtil valget sidste år var udlændinge- og integrationsminister.

Hun arbejdede også målrettet på at smide så mange kriminelle udlændinge ud af landet som muligt og sagde på et samråd i april sidste år, at hun var klar til at gå helt til grænsen af konventionerne for at sikre, at "udlændinge, der begår kriminalitet her i landet, bliver udvist i videst muligt omfang".

Lige nu er der nedsat en instrukskommission, der også handler om, at Inger Støjberg er gået til grænsen af internationale konventioner.

Er det den linje, du også vil forfølge?

- Når det handler om dem, der begår dominansvold, hvor de tæver løs på sagesløse unge mennesker, filmer det, ydmyger og truer dem – ja, så synes jeg, at vi skal gå helt til grænsen, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Og så kan der være en procesrisiko, som du er villig til at løbe?

- Ja, det er der, fordi det er vi som samfund bedst tjent med, siger han.

Skal se på, hvordan konventionerne tolkes

Jakob Ellemann-Jensen har ellers indtil for nylig værnet om de internationale konventioner. I november sidste år fortalte han i Weekendavisen, at Venstre ikke kommer til at rokke sig fra fuld opbakning til internationale konventioner.

- Venstres politik er, at konventionerne er sat i verden for at beskytte mennesker, mindretal og små lande. Det er tre ting, som i høj grad er i dansk interesse, lød det dengang.

I Lippert fortæller Jakob Ellemann, at han stadig ikke ønsker at træde ud af konventionerne.

- Men der er nogle steder, hvor vi bliver nødt til at se på, hvordan vi fortolker de her konventioner.

Ifølge Ellemann var hensigten med konventionerne at beskytte almindelige, anstændige borgere.

- Hensigten med konventionerne var altså ikke at sige til nogle mennesker: Du skal have lov til at optræde lige så intolerant og asocialt, som du overhovedet har lyst til, og så skal vi nok beskytte dig.

Åbner for samarbejde med Ny Borgerlige

Venstre-formanden lægger med sine udtalelser på udlændingeområdet bevidst afstand til de Radikale, mens han samtidig åbner for at lave udlændingepolitik med Nye Borgerlige.

En strategi, der står i skarp kontrast til hans forgænger, Venstres tidligere leder Lars Løkke Rasmussen. Under valgkampen sidste år tog den daværende Venstre-formand skarpt afstand fra Nye Borgerlige og satte dem i bås med Stram Kurs.

Under en partilederrunde på DR understregede Løkke, at han ikke kunne forestille sig et samarbejde med Nye Borgerlige på grund af partiets udlændingepolitik.

- Jeg kommer ikke til at bygge min regering på partier, der synes, at Danmark skal træde ud af flygtningekonventionen, sagde statsministeren og pegede både på Rasmus Paludan og Pernille Vermund.

Venstre nye leder er dog knap så afvisende. Han understreger, at Nye Borgerlige har droppet sine ultimative krav og kan godt forestille sig at samarbejde med Pernille Vermund om netop udlændingepolitikken.

- Når det handler om at stritte nogle mennesker ud, som ikke vil acceptere danske værdier – så tror jeg egentlig godt, at vi kan blive enige om nogle ting, siger han i Lippert.