Venstre vil have opholdsforbud for utryghedsskabende unge

Som Socialdemokratiet har Venstre fokus pĂĄ utryghedsskabende unge. Opholdsforbud er vejen frem, siger partiet.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sagde på et pressemøde efter partiets sommergruppemøde fredag, at partiet vil slå ned på utryghedsskabende unge som del af en stram udlændingepolitik.

Han fortalte, at et konkret forslag er opholdsforbud.

- Næste uge starter forhandlinger om politireform. Og et af vores konkrete forslag vil være, at politiet får større beføjelser til at slå ned på utryghedsskabende opførsel. Konkret foreslår vi, at myndighederne får nye muligheder for at udstede opholdsforbud.

- Så grupper af unge, utilpassede indvandrere kan få forbud mod at opholde sig i et bestemt område, hvis de chikanerer beboerne eller viser truende adfærd, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Vil føre stram udlændingepolitik

Generelt understregede Jakob Ellemann-Jensen, at han vil stå for en stram udlændingepolitik.

- Integration er en udfordring. Vi står foran en enorm opgave. Vi skal føre en stram udlændingepolitik. Vi skylder os selv, danskerne, vores børn og børnebørn, at få bedre styr på integrationen.

- Vi skal stille krav til dem, der kommer til Danmark. Det er godt at stille krav, for det viser, at man forventer noget af mennesker, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Vil ikke føre politik med Radikale Venstre

Det har været et spørgsmål, om Jakob Ellemann-Jensen har bakket op om den udlændingepolitik, der blev ført under VLAK-regeringen, som havde Dansk Folkeparti som støtteparti.

På pressemødet gjorde Jakob Ellemann-Jensen meget ud af at sige, at han ikke har meget tilfælles med Radikale Venstre, og at udlændingepolitikken ikke har ændret sig.

Jakob Ellemann-Jensen understreger, at partiet foruden et opholdsforbud til kriminelle indvandrere også vil "indføre udlændingestramninger".

- Der har været skabt tvivl om vores politik. Vi har lempet på vores udlændingepolitik nul gange, efter jeg blev formand, fastslog han.

- Vi skal have styr på, hvem der kommer ind. Og der skal være konsekvens, når det kommer til, hvem vi sparker ud igen.

Tog fejl

Formanden erkendte dog, at han ikke havde fĂĄet italesat holdningen nok.

Lyn-analyse

Det er et markant skridt i en klar retning, som Jakob Ellemann-Jensen tager. Både tvunget af nødvendighed, fordi der manglede svar på, hvor de står. Men også for ham selv. Han siger selv, at han ikke har været synlig nok. Og det har så taget 11 måneder for ham at vise, hvor han står. Og han står altså et godt stykke til højre for, hvor Lars Løkke Rasmussen stod. Jakob Ellemann-Jensen træder virkelig ned og viser, hvor han vil differentiere sig fra Socialdemokratiet.

- Jeg troede ikke, at der var tvivl om, hvor Venstre stod i udlændingepolitikken. Dér tog jeg fejl, og det retter jeg op på, siger han.

Formanden understregede, at planen er at "føre lempelserne fra den nuværende regering" tilbage:

- Jeg mener også, at vi skal se på vores udvisningsregler. For udvisningsreglerne er meget komplicerede. I udgangspunkt mener jeg, at har man lavet noget, der rimer på våben, vold eller voldtægt, så skal man smides ud af landet. Der skal ikke være nogen advarsel. Det, synes jeg, er et ret klart budskab, siger Jakob Ellemann-Jensen.