Politik

Joachim B. Olsen melder sig ud af LA - ansat på Ekstra Bladet

Joachim B. Olsen er ny politisk kommentator hos Ekstra Bladet. Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Det tidligere LA-medlem lover, at han ikke vil skåne de blå partier i sin nye rolle.

Det tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen melder sig ud af partiet.

Han har fået nyt job som politisk kommentator for Ekstra Bladet

Det oplyser avisen selv.

- Joachim B. Olsen og Ekstra Bladet er et perfekt match, siger chefredaktør Poul Madsen, som slet ikke er i tvivl om, at den tidligere elitesportsmand er "en kæmpe gevinst".

- Han er ikke bange for at sige noget sandt, selvom det træder nogen over tæerne. Hans bullshit-detektor er veludviklet, og han skærer igennem. Jeg er faktisk også selv lidt bange for ham, siger Poul Madsen.

Vil lave skarpe analyser

Joachim B. Olsen tiltræder den nye stilling 1. september.

- Jeg vil bestræbe mig på at levere analyser, som er skarpe og saglige. Hvorfor gør politikerne, som de gør? Er der en god forklaring? Eller er der tale om spin og udenomssnak? Og nej... de blå partier vil ikke blive skånet, slår han fast over for Ekstra Bladet.

Den tidligere LA'er modtog ifølge Altinget det tredjehøjeste personlige stemmetal blandt Liberal Alliances kandidater ved folketingsvalget i 2019. Partiet mistede dog ni mandater ved valget, og derfor blev Joachim B. Olsen ikke genvalgt.

I stedet blev han ansat af partiet til at formulere LA's langsigtede politiske strategi sidste efterår, men det holdt ikke længe.

Ansættelsen af Joachim B. Olsen kommer kort tid efter, Ekstra Bladet måtte sige farvel til politisk kommentator Henrik Qvortrup, som har fået nyt job hos B.T.