Coronavirus

Åbningstiden for restauranter, barer og cafeer forlænges

Regeringen og Folketingets partier indledte forhandlingerne klokken 16.00.

Åbningstiden for restauranter, barer og cafeer i Danmark bliver udvidet fra klokken 00.00 til klokken 02.00.

Det fremgår af den nye aftale om genåbningens fase 4, som regeringen og Folketingets partier er blevet enige om fredag aften.

Det er dog forudsat, at der ikke lukkes nye gæster ind sidst på aftenen.

Af aftalen fremgår det ydermere, at steder hvor der drives natklub eller diskotek skal forblive lukket frem til og med 31. oktober. Dog lyder det, at diskoteker eller natklubber kan holde åbent, hvis de ændrer deres indretning og aktiviteter således, at de stemmer overens med de regler, der gælder for restauranter.

- Vi vil give mulighed for at natteliv vil omdannes til barer inden for sundhedsfaglige retningslinjer, så der kan være aktivitet der, siger Nick Hækkerup fredag aften.

Også reglen om at turister skal have booket seks overnatninger for at måtte rejse ind ophæves.

Regeringen og Folketingets partier indledte forhandlingerne om genåbningens fase fredag klokken 16.00 og kom ud kort efter klokken 22.00.

Onsdag forhandlede partierne i næsten 10 timer, inden de besluttede sig for at tage fredag i brug.

I første udkast til genåbningen, der blev præsenteret 8. maj, var der lagt op til, at nattelivet åbnede helt, og at forsamlingsforbuddet blev hævet.

Af aftaleteksten fremgår det ikke, hvornår fase 4 officielt træder i kraft.

Dog oplyser Justitsministeriet til TV 2, at der arbejdes på at lave de formelle regler for at kunne implementere de nye initiativer af på genåbningen, og at man forventer at det kan være klart i næste uge. Dog kan ophævelses af seksdagen ske hurtigere.