Politik

Kolleger mindes Lone Dybkjær: - Hun var en af de største

Lone Dybkjær sov ind mandag aften efter lang tids sygdom.  Bent K Rasmussen / Scanpix Danmark

På de sociale medier mindes danske politikere Lone Dybkjær, der gik bort mandag aften.

Lone Dybkjær havde en imponerende karriere i politik, der har gjort indtryk på mange.

Det står klart, når man læser de opdateringer, danske politikere har delt efter nyheden om hendes død.

Det 80-årige tidligere medlem af Folketinget, miljøminister og medlem af Europa-Parlamentet er sovet ind natten til mandag omgivet af sin familie efter længere tids kræftsygdom.

En af dem, der har skrevet mindeord om Lone Dybkjær, er lederen af hendes tidligere parti, Radikale Venstre (R), Morten Østergaard.

Han skriver på Facebook, at Lone Dybkjær altid efterlod sig et aftryk, og at den tidligere minister altid gjorde væsen af sig.

- Lone var på så mange måder den første. For os radikale var hun også en af de største, skriver formanden med henvisning til, at Lone Dybkjær var partiets første kvindelige minister.

Det gør mig så uendeligt trist og ked af det, at hele Danmarks Lone Dybkjær ikke er mere. Mine tanker og tårer går til...

Posted by Morten Østergaard on Tuesday, July 21, 2020

Politisk ordfører for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, mindes Lone Dybkjær som en mentor.

- Vi har skændtes, som jeg aldrig skændes med nogen andre, men vi har også kæmpet sammen. For ligestilling, for Europa, for frihed. På en måde så man vidste, at hende her, hun vil altid have din ryg, skriver Sofie Carsten Nielsen på Facebook.

Lone Dybkjær var min mentor og ven. Hun var aldrig bange for at sige tingene ligeud og jeg har ikke tal på de mange,...

Posted by Sofie Carsten Nielsen on Tuesday, July 21, 2020

Også tidligere leder af Radikale Venstre, EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager, skriver på Twitter, at Lone Dybkjær "aldrig vil blive glemt".

- Lones liv og virke er levende hver dag vi arbejder grønt og europæisk, ligeværdige som mennesker uanset køn!, skriver kommissæren på Twitter.

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, skriver på Facebook, at hun vil huske Lone Dybkjær for at have lært hende, at "man godt kan stå fast og være ordentlig samtidig."

Hvor vil jeg savne dig, Lone! Du var min kollega i Europaudvalget i 00erne og lærte mig, at man godt kan stå fast og...

Posted by Pia Olsen Dyhr on Tuesday, July 21, 2020

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) skriver på Twitter, at Lone Dybkjær var en inspiration for mange, der vælger at gå ind i politik.

Morten Messerschmidt (DF) skriver på Twitter, at Lone Dybkjær var en "skøn kollega - både at kæmpe sammen med og imod".

- Aldrig kedelig!, tilføjede Morten Messerschmidt.

Medlem af Folketinget og tidligere leder og Alternativet, Uffe Elbæk, skriver på Twitter, at han er "dybt imponeret" over, hvordan Lone Dybkjær håndterede sin sygdom "med både værdighed og ærlighed".

- Hvor er det dog sørgeligt, at hun ikke er her mere, skriver Uffe Elbæk på Twitter.

Retsordfører i Radikale Venstre, Kristian Heegaard, kalder på Twitter Lone Dybkjær "En ledestjerne for det radikale DNA og nu en ny stjerne på himlen. Altid med hjertet på rette sted."

- Æret være hendes minde, tilføjede Kristian Heegaard.

Den Konservative borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, skriver på Twitter, at "et kærligt menneske og en dygtig politiker er gået bort".