Politik

21 nye dødsfald i Sverige seneste døgn - men det går den rigtige vej, fastslår myndighederne

Der er 385 flere smittede og 21 døde med coronavirus siden onsdag, viser nyeste tal.

Nu går coronasituationen den rigtige vej i Sverige.

Det siger de svenske sundhedsmyndigheder på et pressemøde torsdag, efter der er kommet nye tal over smitteudviklingen i landet.

- I Sverige ser det mere gunstigt ud. Nu er det aftaget, og vi kan se faldende tal i hele landet, siger Johan Carlson, generaldirektør i den svenske sundhedsstyrelse Folkhälsomyndigheten.

Sverige har registreret 385 flere smittede, viser de nye tal. Tidligere har der været registreret over 1000 nye smittede dagligt. I alt har 76.877 personer nu været smittet med coronavirus i landet.

Lavere dødstal og færre på intensiv

Yderligere 21 er døde med coronavirus det seneste døgn, oplyser Folkhälsomyndigheten. Det bringer det samlede antal døde op på 5593 i Sverige.

Ifølge de svenske myndigheder er 70 patienter i øjeblikket i intensiv behandling. Både antallet af døde med coronavirus og antallet af intensivpatienter er faldende, lyder det fra den svenske sundhedsstyrelse.

Mens kvinder står for den største del af smittetilfældene, er det flest mænd, der er døde med coronavirus.

45.086 kvinder og 31.791 mænd er konstateret smittet. 2.529 kvinder og 3.064 mænd er døde med virussen.

Langt flere dødsfald per indbygger i Sverige end Danmark

Sverige har været hårdt ramt af coronapandemien sammenlignet med Danmark, Norge og Tyskland.

Ifølge Ritzau er der registreret 54,7 coronarelaterede dødsfald per 100.0000 indbyggere i Sverige. Til sammenligning er der i Danmark registreret 10,5 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Den svenske strategi under pandemien har vakt opsigt, fordi landet holdt igen med restriktioner, mens andre lande lukkede ned. Blandt andet har barer og folkeskoler ikke været lukkede i Sverige.