Besserwisserne

Delt førsteplads mellem kommentatorer i den store Besserwisser-quiz

Der gik coronakrise i den politiske sæson. Alligevel lykkedes det en række Besserwissere at opnå et flot resultat i Überbesserwisserquizzen.

Tilbage i januar blev de politiske kommentatorer i NEWS-magasinet Besserwisserne bedt om at svare på 15 spørgsmål om den politiske sæson frem mod sommerferien.

Nu er resultatet gjort op: Selvom den uforudsigelige coronakrise ramte, lykkedes det alligevel fem Besserwissere at svare rigtigt på 12 ud af 15 spørgsmål om dansk politik i den forgangne sæson.

Det er TV 2s politiske redaktør Troels Mylenberg, Politikens politiske kommentator Kristian Madsen, politisk kommentator Jarl Cordua, politisk kommentator Lars Trier Mogensen og TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen, der i fælleskab kan smykke sig med titlen som sæsonens politiske Überbesserwissere. Alle ramte de 12 rigtige.

Politireform og partiskifte drillede

Det var særligt spørgsmålene om, hvorvidt der ville blive indgået en politireform, og om der ville være folketingsmedlemmer, der forlod det parti, de stillede op for ved valget, der drillede Besserwisserne i denne sæson.

Alle Besserwissere havde regnet med en aftale om en ny politireform. Det skete ikke.

Og der var heller ikke mange, der havde forudset, at flere medlemmer af Alternativet ville forlade partiet, eller at den tidligere Venstre-mand Marcus Knuth ville skifte parti i den forgangne sæson.

Til gengæld var der en stor del af Besserwisserne, der havde analyseret sig frem til, at der ikke ville blive indgået en ny aftale om tilbagetrækning, og at der ikke ville blive vedtaget en "velfærdslov" i denne sæson.

Halvdelen havde tiltro til Fock

At Josephine Fock blev valgt som politisk leder for Alternativet havde halvdelen af Besserwisserne set for sig, mens 10 ud af 12 også havde tippet, at den sidste Megafon-måling for Dansk Folkeparti ville give partiet en tilslutning på et sted mellem 5 og 10 procent.

Dansk Folkeparti står til en tilslutning på 6,1 procent i den seneste Megafon-måling fra 25. juni. Ved valget sidste år fik partiet 8,7 procent.

Det blev heller ikke i den forgangne sæson, at regeringen offentliggjorde et nyt sted for placeringen af de kriminelle, udvisningsdømte asylansøgere, der ellers står til at blive placeret på øen Lindholm. Og DF og VLAK-regeringens aftale om en jernbane- og togføring mellem Vejle og Billund står også stadig ved magt.