Politik

Karsten Lauritzen ny gruppeformand i Venstre

Han tager over efter Jakob Ellemann-Jensen, der fortsætter som partiets formand.

Karsten Lauritzen (V) er Venstres nye gruppeformand.

Det skriver Venstre-medlemmet Marie Bjerre på Twitter.

Også Venstres Anni Mathiesen har delt et billede af den store begivenhed på Twitter.

- Så fik Karsten overdraget klokken og er dermed nu Venstres gruppeformand! Tillykke, skriver hun.

Karsten Lauritzen var gruppenæstformand og tager over fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, der forlader posten som gruppeformand for at koncentrere sig 100 procent om posten som partiformand.

- Vi har ikke haft nogen nulfejlskultur i Venstre, og det skal vi heller ikke have. Der vil blive begået fejl i Venstres folketingsgruppe. Min rolle bliver at lede og fordele arbejdet med lovforslag og det øvrige parlamentariske arbejdet. Det glæder jeg mig til, siger Karsten Lauritzen.

Jakob Ellemann-Jensen siger om Karstens Lauritzens kvaliteter:

- Karsten Lauritzen er god til at lytte til folk. Han er god til at høre, hvad folk siger, og hvad de ikke siger. Han er god til at konkludere på debatterne, så alle føler, at de bliver hørt. Det er vigtige kvaliteter som gruppeformand, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Preben Bang Henriksen bliver den nye gruppenæstformand.

Ro efter en kaotisk tid

Det var overraskende, at Ellemann-Jensen i september sidste år blev gruppeformand, samtidig med at han var partiformand.

Men han ville bringe ro i Venstre efter en kaotisk periode oven på folketingsvalget med interne stridigheder.

Det var med daværende formand Lars Løkke Rasmussen og daværende næstformand Kristian Jensen i spidsen.

- I det seneste år har jeg både været formand og gruppeformand for Venstre. Det har været vigtigt efter en turbulent tid. Nu vil jeg fokusere fuldt ud på at være formand.

- Og jeg synes, at det er godt, at Venstre har valgt stærke afløsere, der er klar til at løfte en stor opgave i folketingsgruppen med Karsten Lauritzen, der har sagt ja til at blive ny gruppeformand, og Preben Bang Henriksen, der er klar til at indtræde som ny gruppenæstformand, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Det er gruppeformanden, som leder gruppemøderne og eksempelvis konkluderer partiets holdning til et bestemt emne, eller hvad gruppen skal stemme til et lovforslag.

Ahlers forlader bestyrelsen

Foruden Ellemann-Jensen, Lauritzen og Bang Henriksen består Venstres gruppebestyrelse nu af følgende medlemmer: Inger Støjberg (næstformand for partiet), politisk ordfører Sophie Løhde, gruppesekretær Erling Bonnesen, Karen Ellemann (medlem af Folketingets Præsidium) Lars Christian Lilleholt, Anni Matthiesen og Christoffer Aagaard Melson.

Ud af gruppebestyrelsen glider Tommy Ahlers. På Twitter takker Ellemann-Jensen Ahlers for "en god tørn" i bestyrelsen.

Jakob Ellemann-Jensen varsler en omrokering af ordførerskaber, efter valget af Karsten Lauritzen som ny gruppeformand.

- Folketingsgruppen har i dag valgt gruppebestyrelse. Vi har en stor og stærk folketingsgruppe, som rummer rigtig meget politisk erfaring, men også mange nye dygtige unge, siger Jakob Ellemann-Jensen.