Politik

Regeringen er klar til at udbetale to ugers feriepenge til danskerne

Mange danskere vil få tusindvis af kroner stukket i hænderne, hvis regeringen og Folketingets partier kan nå til enighed.

Regeringen foreslår nu at udbetale to ugers indefrosne feriepenge til danskerne.

Det skriver Børsen, og TV 2 har fået bekræftet oplysningerne.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har præsenteret forslaget for Folketingets partier under dagens forhandlinger om udbetaling af feriepenge.

Udbetaling af indefrosne feriepenge vil betyde flere tusinde kroner mellem hænderne til mange danskere. Ifølge TV 2s oplysninger lægger regeringen op til, at pengene skal udbetales i løbet af efteråret.

Gang i økonomien igen

Flere borgerlige partier har længe efterspurgt, at de indefrosne feriepenge frigives.

Under tirsdagens spørgetime i Folketinget åbnede statsminister Mette Frederiksen (S) for, at feriepengene kan udbetales.

- Vi skal have gang i økonomien igen. Regeringen er optaget af at finde de bedste løsninger. Så vil der være nogle ideologiske forskelle mellem partierne, men vi ønsker alle at få gang i forbruget og sikre arbejdspladser, sagde hun.

Vil udbetale 2 af 5 uger

Til september træder en ny ferielov i kraft, og det er årsagen til, at der bliver indefrosset omkring 100 milliarder i feriepenge.

Pengene skal efter planen først udbetales ved folkepensionsalderen, men efter coronakrisens indtog har eksperter påpeget, at det vil sætte gang i økonomien og skabe arbejdspladser, hvis danskerne får feriepengene udbetalt nu.

Hvis alle fem ugers indefrosne feriepenge udbetales, vil en HK'er på laveste overenskomst få 15.000 kroner stukket i hånden. Regeringen lægger imidlertid op til, at blot to af de fem uger skal udbetales.

Om der vil blive udbetalt indefrosne feriepenge og i så fald for hvor mange af ugerne, afhænger af, hvad regeringen og Folketingets partier når frem til under forhandlingerne.

Ifølge TV 2s oplysninger forhandler de intensivt de kommende dage og håber at lande en aftale i weekenden.

Overgang til nye ferielov

  • Inden den nye ferielov træder i kraft, er der et overgangsår, som løber fra 1. september 2019 til 31. august 2020.
  • Feriepenge, du optjener i overgangsåret, bliver til en opsparing hos den nye fond, Lønmodtagernes Feriemidler.
  • Overgangsåret gælder alle lønmodtagere, og din opsparing er 12,5% af din ferieberettigede løn.
  • Det er din arbejdsgiver, der indberetter og indbetaler feriepengene til Lønmodtagernes Feriemidler
  • Du får opsparingen udbetalt ved folkepensionsalderen.

Kilde: Borger.dk