Politik

Prins Joachim har fået nyt job

Siden september 2019 har prins Joachim fulgt Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse på École Militaire. Nu skal han være forsvarsattaché.

Efter knap et år på en af Europas fineste militære lederuddannelser har Prins Joachim nu fået job i den danske stat.

Fra 1. september skal han som Danmarks forsvarsattaché i Paris styrke det sikkerhedspolitiske samarbejde med Frankrig. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse:

- Prins Joachim har en lang tilknytning til Forsvaret og afslutter i denne måned Frankrigs højst rangerende militære uddannelse inden for ledelse i blandt andet internationale forhold. De kompetencer vil blive bragt i spil sammen med hans indgående kendskab til landet, kulturen og et stærkt lokalt netværk. Derfor har han også stærke forudsætninger til posten som forsvarsattaché, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Skal fortsat varetage opgaver for Kongehuset

Stillingen løber som udgangspunkt i tre år med mulighed for forlængelse. Prins Joachim vil i perioden fortsat varetage opgaver for Kongehuset, men kun i det omfang fuldtidsstillingen som forsvarsattaché tillader det.

Da Prins Joachim modtager årpenge, vil han ikke modtage løn i stillingen eller i øvrigt få dækket udgifter til bolig, skole eller lignende, som normalt hører med til stillingen, oplyser Forsvarsministeriet.

Forsvarsministeriet betaler et beløb til Udenrigsministeriet, der dækker ambassadens sædvanlige udgifter forbundet med stillingen, herunder udgifter til tjenesterejser, kontorhold og repræsentation.

Statsminister Mette Frederiksen vil bede Folketingets partier om opbakning til, at Prins Joachim fortsat får årpenge, så længe han tjener som forsvarsattaché.

Prins Joachim har siden april 2015 været oberst af reserven i Hæren.