Politik

Nyt parti vil lukke moskéer og stoppe indvandring fra Tyrkiet og Mellemøsten

Ahmed Akkari blev landskendt, da han turnerede rundt i Mellemøsten med Jyllands-Postens tegninger af Mohammed. Det udviklede sig til en krise.

Endnu et politisk parti i Danmark har onsdag eftermiddag set dagens lys.

Og det er en kontroversiel dagsorden, den tidligere imam Ahmed Akkari og formand og mellemøstekspert Hanna Ziadeh nu forsøger at komme i Folketinget med.

partiets hjemmeside fremgår det, at partistifterne blandt andet ønsker at lukke alle moskéer, der hviler på en ”dogmatisk læsning af koranen”. Migration fra Tyrkiet, Pakistan, Somalia, Mellemøsten og Nordafrika skal som udgangspunkt stoppes, og så skal selv statsløse migranter, der får en dom på mere end 30 dages fængsel, udvises.

Alt sammen skal ske for at værne om de vestlige værdier, som ifølge folkene bag det nye parti er under pres.

- Desværre er de vestlige frihedsværdier ved at blive afsporet af malplaceret migration fra lande, som ikke har villet tage oplysningstidens åndelige og videnskabelige landvindinger til sig, skriver de blandt andet.

Kontroversielle skikkelser

Ziadeh og Akkari er da også begge kontroversielle skikkelser.

Akkari blev under Muhammed-krisen kendt som talsmanden for den gruppe af imamer, der opildnede til protester mod Jyllands-Posten både herhjemme og i Mellemøsten. Han har siden fortrudt sine handlinger og officielt undskyldt overfor blandt andet daværende Anders Fogh Rasmussen, folketingsmedlem Naser Khader og tegneren Kurt Westergaard.

Ziadeh er en kendt mellemøstekspert, der i en årrække var ansat på Institut for Menneskerettigheder, hvor han dog til sidst blev fyret for at have optrådt "illoyalt" på en konference i Beirut.

Afskriver socialismen

Sammen med partiets tredje medlem, næstformand og folkeskolelærer Jens Baj, har de valgt at kalde deres nye partie for Nyt Centrum-Venstre, men i partiprogrammet på partiets hjemmeside er der umiddelbart ikke meget, der forbinder partiet til den traditionelle venstre del af Folketinget.

Eksempelvis skriver partistifterne direkte, at ”venstrefløjen” lider af ”kognitiv dissonans, hvor den bortrationaliserer eller benægter realiteterne, fordi det er nemmere end at skulle reflektere over en ubekvem realitet."

Og når det kommer til økonomien afskriver Nyt Centrum-Venstre socialisme i den rene form, da partiet mener, at ”det vil få samfundet til at stagnere”.

Vil sætte handling bag ordene

Når stifterne alligevel har valgt at kalde sig Nyt Centrum-Venstre skyldes det ifølge næstformand Jens Baj, at man både fordelingspolitisk, i forhold til internationalt samarbejde og i forhold til grøn omstilling befinder sig mere til venstre for midten.

- Vi er nødt til at læne os lidt op ad det sprog, der bliver brugt, og derfor er vi endt med Nyt Centrum-Venstre, men i virkeligheden køber vi ikke rigtig den klassiske højre-venstre dimension. I min optik er det venstrefløjen, der for eksempel har defineret, at det er højreorienteret at være stramme på migration, for så behøver man ikke argumentere, siger han til TV 2 og fortsætter:

- Vores tilgang til det er, at vi gerne vil genindføre den personlig frihed i Danmark. Den skal gælde for alle - ikke mindst for de børn, der vokser op her i landet. Derfor er der ikke plads til dem, der ikke går ind for det. Det er der andre, der også har sagt, men vi er villige til at sætte handling bag ordene.

Lyn-analyse

Det er en svær opgave, partistifterne har sat sig for.

Der er utrolig mange nye partier, som i øjeblikket kæmper om medieopmærksomhed og vælgererklæringer. Veganerpartiet, Fremad, Lykkepartiet for bare at nævne nogle.

Man skal aldrig dømme nye politiske projekter ude på forhånd, men historien viser, at det er de færreste, der rent faktisk lykkes med at komme i Folketinget.

 

Svære vilkår

Der er i dag flere end 70 partier, som er i gang med indsamle vælgererklæringer, og selv for kendte, rutinerede politikere som den tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille har det vist sig svært at skaffe den nødvendige opbakning. Alligevel er Jens Baj sikker på, at det nok skal lykkes for Nyt Centrum-Venstre.

Blandt andet fordi partiet med et opsigtsvækkende forslag vil gøre det muligt for borgerne at påtvinge politikerne beslutninger gennem folkeafstemninger. Folkeafstemningerne skal erstatte ordningen om borgerforslag, og hvis der er 60 procent eller flere, der stemmer for, skal den givne beslutning, der stemmes om, gøres bindende.

- Vores mærkesager har klangbund i befolkningen. Jeg er ikke i tvivl om, at det er mindst 60 procent, der går ind for vores kamp for de vestlige frihedsrettigheder. Vi kommer ind som den lille dreng, der spørger, hvorfor kejseren ikke har noget tøj på, og det skal folk nok bemærke, siger Jens Baj.

Udover Folketinget har Nyt Centrum-Venstre også ambitioner om at komme i Europa-Parlamentet og sigter efter at stille op i 2024.