Coronavirus

Kritik af Mette Frederiksen-hyldest i DR-indslag - skole afviser at børnene blev instrueret

Diskussionen om børnenes rosende ord til Mette Frederiksen splitter danskerne, siger redaktør.

Der har ikke været mangel på kritiske kommentarer, efter DR søndag aften viste et indslag fra statsminister Mette Frederiksens (S) besøg på Stopledalsskolen i Aalborg 18. maj.

I indslaget ser man en børnehaveklasse, der i fælles trop råber ”Danmarks bedste statsminister” til Frederiksen.

Blandt andet synes formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen-Dahl, at man skal passe på med at bruge børn i politiske sammenhænge.

- Det, synes jeg måske, lige gik over stregen, siger han til TV 2.

Han mener, at udråbet ”helt tydeligt er instrueret”.

Børnenes idé – med voksen styring

At der skulle være tale om et instrueret udråb, afviser skolechef i Aalborg Kommune, Mads Rune Jørgensen. Han forklarer, at det var børnenes egen idé, men at det foregik under ’voksen styring’.

- Vi kunne godt have valgt at sige, at det er ikke i orden, men børn er jo ikke politiske, og det er man altså slet ikke i 0. klasse, siger han til TV 2.

Hos nogle får det opkast-reflekserne til at reagere med det samme

Troels Mylenberg, politisk redaktør på TV 2

I et interview til DR’s Detektor, siger skoleleder på Stolpedalsskolen, Merete Christel Overgaard, at udråbet opstod i ”et samarbejde” mellem lærer og elever.

Til Detektor siger skolelederen, at hun er "110 procent sikker på", at der ingen politiske bagtanker var i det fra lærerens side.

- Hun er så professionel og dygtig. Og jeg kan være så ked af, at en lærer, der er en ildsjæl og brænder for at give børn gode oplevelser, skal ende i søgelyset på den her måde.

Skolechef Mads Rune Jørgensen siger til TV 2, at der ikke bliver politiseret i børnehaveklasserne, og at "der i hvert fald ikke er lagt noget ned over, hvordan børnene skulle opføre sig."

Diskussionen splitter danskerne, siger redaktør

Det er ikke første gang, at rosende børneord til Mette Frederiksen har vagt opsigt.

Også da TV 2-programmet ’Danmark står sammen’ løb over skærmen i slutningen af marts, blev børnenes prisende ord til statsministeren mødt med kritik.

Og netop kombinationen af børn og lovprisning af statsministeren splitter danskerne ’helt vildt’, siger TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg.

- Hos nogle får det opkast-reflekserne til at reagere med det samme, mens andre synes, det er pjattet at hidse sig op over.

Han mener, at det handler om, at Mette Frederiksen i øjeblikket er større end statsministerhvervet.

- Normalt er det statsministeren, der kommer i kraft af sit embede, men nu er det Mette Frederiksen, som alle er kommet på fornavn med.

Han understreger, at han ikke mener, at diskussionen bekymrer Mette Frederiksen.