Coronavirus

Venstre vil halvere momsen

Venstre vil gå efter at få en dispensation som følge af den ekstraordinære situation.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er klar med et forslag om en skatterabat, som skal give danskerne flere penge mellem hænderne.

Forslaget lyder på at halvere momsen fra 1. juni og resten af året ud. Det vil man gøre for at sætte gang i danskernes forbrug og skabe arbejdspladser midt i coronakrisen.

Der fremgår af en pressemeddelelse fra Venstre.

- En halvering af momsen er en skatterabat på et tocifret milliardbeløb i 2020, som vil komme alle danskere til gavn. En lavere moms vil sænke prisen på alt lige fra grøntsager i supermarkedet og tøj til børnene til middagen på den lokale restaurant og installeringen af den nye varmepumpe til huset, står der i pressemeddelelsen.

Vil fremrykke skattelettelser

Udmeldingen kommer, samme dag som partilederne i Folketinget holder debat om genåbningsplanen i forbindelse med coronavirussen. En partilederdebat du kan se på TV 2 torsdag aften.

Onsdag sagde Jakob Ellemann Jensen i talkshowet 'Lippert' på TV 2 NEWS, at Venstre er klar til at fremrykke skattelettelser for 4,5 milliarder kroner.

Skattelettelser man blandt andet ville finde ved en fremrykning af afskaffelsen af PSO-afgiften, der står til at blive endeligt afskaffet i 2022.

Ifølge Venstre vil en halvering af momsen kunne hjælp de virksomheder, der har problemer med at få det til at løbe rundt på grund af følgerne af coronavirussen.

Konkret vil partiet halvere momsen til 12,5 procent i resten af 2020 i stedet for de 25 procent, som momsen udgør i dag.

Partiet vil gå efter at få en dispensation som følge af den ekstraordinære situation, som coronavirussen har skabt. En momssats på 12,5 procent vil nemlig betyde, at Danmark er under EU’s generelle minimumsats.