Coronavirus

Finansminister Nicolai Wammen testet negativ for corona

Ministeren nåede at rydde alt i sin kalender, efter han fik symptomer på coronavirus.

Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne ånde lettet op, da han onsdag aften fik beskeden om, at han ikke var smittet med coronavirus. Han blev testet, efter han oplevede influenza-lignende symptomer. Men testet var altså negativ.

Det skrev finansministeren på Facebook.

- Min coronatest var heldigvis negativ, så jeg og min familie er meget lettet. Jeg vil gerne igen takke for alle de søde og betænksomme beskeder, jeg har fået dagen igennem, skrev Wammen.

Han skulle fortsat være sløj med det, han selv kalder en ”god gammeldags influenza”. Wammen forventer dog at være tilbage på jobbet snart.

Ryddede alt i kalenderen

Onsdag kom det frem, at Nicolai Wammen havde symptomer, der kunne være coronarelaterede. Derfor måtte han indstille arbejdet og aflyse alt, han havde i kalenderen, efter hans læge havde henvist ham til en test grundet symptomerne.

Nicolai Wammen måtte onsdag aflyse et møde i Folketingssalen. Samme aften skulle han også have deltaget i talkshowet ’Lippert’ på TV 2.

Udmeldingen kom kort tid efter, at han i selskab med en række andre partier havde præsenteret en aftale om en kommunal udligningsreform.

Timingen for sygemeldingen kommer på et kritisk tidspunkt, hvor regeringen arbejder på at få forhandlet fase to af genåbningen af Danmark på plads.