Politik

Mette Frederiksen forlod debat i Folketinget i hast efter akut opstået sygdom i familien

Finansministeren opfordrede hele Folketingssalen til at sende varme tanker til statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen forlod onsdag eftermiddag pludseligt Folketingssalen for at haste på sygehuset på grund af akut opstået sygdom i nærmeste familie.

Det foregik i al hast, da hun forlad Folketingssalen midt under en hastedebat med partierne om håndteringen af coronakrisen. På sin plads i salen efterlod hun både sine papirer og briller.

- Håbet er, at det ikke er alvorligt. Statsministeriet har ikke yderligere kommentarer for nuværende, oplyser ministeriet.

Der er ikke oplyst nærmere om, hvilket familiemedlem der er tale om.

Mette Frederiksen nåede at svare på en række spørgsmål fra oppositionen, inden hun forlod salen.

Hun nåede blandt andet at løfte sløret for, at hun i næste uge vil præsentere en langsigtet plan for genåbningen af Danmark.

Wammen sendte hilsner til statsministeren

Ved afslutningen af debatten tog finansminister Nicolai Wammen ordet.

- Når det er mig, der runder af, er det, fordi statsministeren på grund af akut sygdom i nærmeste familie ikke har mulighed for at være til stede i salen.

- Det er jeg sikker på, at alle har forståelse for. Og at vi i fællesskab sender vores varmeste tanker til statsministeren og hendes familie, sagde Nicolai Wammen i Folketingssalen.

Ifølge planen skal Mette Frederiksen allerede mødes med partilederne onsdag aften klokken 18.30, hvor de skal fortsætte de igangværende forhandlinger om næste fase for genåbningen af Danmark.