Udmelding om loft for større forsamlinger vækker undren hos oppositionen

Inger Støjberg mener, at regeringen efterlader danskerne i et vadested.

Regeringen har tirsdag besluttet at fastsætte en øvre grænse for større forsamlinger på 500 personer frem til 1. september 2020.

Det betyder, at forsamlingsforbuddet på ti personer, der indtil videre gælder til og med 10. maj, under ingen omstændigheder bliver hævet til mere end 500 i løbet af sommeren.

Det er uvist, om forbuddet på over ti personer overhovedet vil blive hævet, og om danskerne kan holde bryllupper og store fødselsdage i løbet af foråret og over sommeren.

Netop den uvished får Venstres næstformand, Inger Støjberg til at kritisere regeringen. Hun mener, at danskerne bør få klar besked på, om de må afholde arrangementer med færre end 500 personer de kommende måneder.

- Det efterlader danskerne i et vadested. Tænk, hvis man skulle har planlagt et bryllup, en fødselsdagsfest eller har en sommerreyv, der skal løbe af stablen. Så er man ikke blevet et hak klogere i dag, siger Inger Støjberg.

- Meldingen har kun bidraget til forvirring

De Konservative melder sig i koret af kritikere, der mener, at kommunikationen fra regeringens side har været for uklar.

- Dagens melding har kun bidraget til forvirring på et højere plan, og kan reelt ikke bruges til meget. Rigtig mange danskere mangler svar og det samme gør hele vores foreningsliv, siger Konservatives gruppeformand Mette Abildgaard.

Regeringen har forklaret, at de vil følge situationen løbende, da det er uvist, hvordan coronavirussen udvikler sig. Men Venstres Inger Støjberg forlanger en klar melding.

- Problemet er, at meldingerne har været ekstrem uklare. Jeg forventer, at Mette Frederiksen vil være mere klar i mælet og dropper den uklare zigzag-kurs, vi alle er blevet efterladt i, siger Støjberg.

Forsamlinger på maks ti person gælder til 10. maj

Til Berlingske oplyser Sundhedsministeriet, at udmeldingen er henvendt til blandt andre koncertarrangører, der havde håbet, at forbuddet bliver ophævet. Til dem er beskeden så nu, at det ikke kan lade sig gøre for mere end 500 personer.

- Det er i virkeligheden bare for, at sikre en gennemsigtighed og åbenhed omkring, at vi kan være helt sikre på, at det ikke kommer højere op end 500 personer, oplyser Sundheds- og ældreministeriet til Berlingske.

Allerede 6. april gjorde statsminister Mette Frederiksen det klart, at store arrangementer ville være forbudt hele sommeren, men der blev ikke sat en grænse for antallet af personer. Det er det, regeringen har gjort nu.

Beslutningen er truffet på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan coronaepidemien vil udvikle sig.