Politik

Alle festivaler og markeder aflyses til og med august

Større arrangementer må udskydes eller aflyses efter forlængelse af forbud. Det rammer blandt andet landets musikfestivaler.

Der bliver intet 50-års jubilæum for Roskilde Festival, ingen Tinderbox, Northside eller andre større arrangementer, markeder eller festivaler.

Til og med august vil der være forbud mod større forsamlinger.

Det har statsminister Mette Frederiksen (S) netop annonceret på et pressemøde mandag aften.

- Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august, lød det på pressemødet fra statsministeren.

- Jeg ved, det er en træls besked at få. I er mange ildsjæle, der har slidt og slæbt for at få de her arrangementer på benene. Arrangementer, hvor danskerne normalvis samles, glædes og nyder livet, sagde Mette Frederiksen.

Roskilde Festival: - Vi er dybt ulykkelige

Organisationen bag Roskilde Festival har reageret på Facebook med følgende kommentar:

- Vi er dybt ulykkelige! Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet, og det hensyn er ubetinget det vigtigste. Så der bliver ingen Roskilde Festival denne sommer.

Roskilde Festivals talsmand Christina Bilde fortæller til TV 2, at hun er chokeret over udmeldingen, der får store konsekvenser.

- Jeg er udover rystet. Udgave nummer 50 skulle have været noget helt særligt, så det her skal vi bruge tid på at fordøje og få overblik over konsekvenserne. For de er store, siger hun.

Roskilde Festival i år var planlagt til at ligge fra 27. juni til 4. juli.

Smukfest efter aflysning: - Vi kan ikke svare her og nu

Smukfest i Skanderborg er også aflyst. Den skulle have fundet sted 2.- 9. august, men der bliver heller ingen fest i bøgeskoven.

- Præcis hvad og hvordan vi gør herfra og i en så alvorlig situation, skal vi bruge de næste dage på at finde ud af – og så melder vi mere detaljeret ud, så snart vi er lidt længere i processen. Det er forståeligt, at mange sidder med spørgsmål lige nu – til billetter, kontrakter, aftaler og så uendeligt meget andet – men vi kan ikke svare her og nu. Vi vender tilbage til lige netop dig, så snart vi kan, skriver Smukfest i en pressemeddelelse.

Tivoli: - Vi vil tænke tiltagene ordentligt igennem

Tivoli i København bliver også ramt af forlængelsen af forbuddet mod større forsamlinger. Her skal man have et overblik over, hvad det nye påbud betyder for forlystelseshavens sæson, inden man kommenterer situationen i medierne.

- Vi vender tilbage de kommende dage, da vi gerne vil give os selv tid til at tænke tiltagene ordentligt igennem.

Tivoli har ad flere omgange udskudt havens sæsonåbning.