Politik

150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

Spritfabrik i Kolding omlægger produktionen af vodka og shots til håndsprit her og nu.  Thomas Havely  / TV Syd
TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Virksomheden Spritfabrikken DK Aps fra Kolding kan dække alle kommunernes forbrug de næste to måneder.

Håndsprit er en mangelvare i disse coronatider. Men Spritfabrikken i Kolding kan ved at omlægge produktionen fra vodka og shots forsyne alle danske kommuner med håndsprit her og nu.

I denne uge afgår den første sending af i alt 150.000 liter håndsprit fra virksomheden i Kolding. Den mængde skulle være nok til at dække alle kommuners behov de kommende par måneder.

De første 34.000 liter håndsprit kan havne hos kommunerne allerede nu.

Respondenter til Megafon

Politiken og TV2 Nyhederne har i mange år samarbejdet med analyseinstituttet Megafon om at afdække danskernes holdninger til politiske og samfundsrelevante emner.

Kunne du tænke dig at være medlem af Megafon’s Danmarkspanel? Det er et repræsentativt sammensat ”mini-Danmark”, hvor medlemmerne løbende får tilsendt spørgsmål.

Panelets besvarelser bliver blandt andet brugt som baggrund til aktuelle artikler og indslag i Politiken og TV 2 Nyhederne.

Hvis du vil have din stemme hørt i debatten, så tryk her og tilmeld dig.

- De danske kommuner bruger i omegnen af 70.000 liter håndsprit om måneden, så denne aftale er en seriøs løsning på de kommende måneders store behov. Vi er glade og lettede over, at det kunne lade sig gøre. Og så er det jo virkelig stærkt, at en dansk virksomhed med snilde og ildhu i samarbejde med en stribe myndigheder kan få det her til at lykkes på ultrakort tid, når der er brug for det, siger Jacob Bundsgaard (Soc.dem.), KL's formand, i en pressemeddelelse.

Spritfabrikken Danmark, der ligger i Kolding, er klar til at sætte en ekstraordinær produktion af håndsprit i gang. Her ses direktør Hans Ulrik Winther Andersen på lageret.

Med Kommunernes Landsforening (KL) i spidsen er fem kommuner gået sammen om at sikre alle landets kommuner udstyr, der kan beskytte ansatte og borgere i sundheds- og plejesektoren mod coronavirus. Det sker i den nye fælleskommunale indkøbsorganisation bestående af København, Aarhus, Odense, Aalborg og Roskilde kommuner – en kommune i hver region.