Se de historiske billeder: Politikere står i lang kø for at stemme i Folketinget

Politikerne vil skiftevis blive lukket ind i folketingssalen i små grupper på 5-7 personer.

Dagens afstemning i folketingssalen på Christiansborg er historisk.

Politikerne står lige nu i en lang kø uden for salen med to meter mellem sig og venter på at kunne komme ind og stemme, og de vil skiftevis blive lukket ind i små grupper på 5-7 personer.

- Der hersker lidt kaotiske tilstande, de er linet op hele vejen fra den ene ende til den anden med to meter imellem sig, siger TV 2s politiske reporter Rasmus Dam Nielsen.

Samira Nawa, beskæftigelsesordfører for Radikale Venstre, skriver om det usædvanlige optrin på Twitter:

- Folkestyret finder sin vej, uanset hvad.

Skal forebygge smitte

Normalt sidder alle politikere i salen og trykker på stemmeknappen på én gang.

Nu bliver de lukket ind i klynger for at efterleve regeringens påbud om, at maksimalt ti personer må forsamles - et tiltag i kampen mod coronasmitte.

- Erling Bonnesen fra Venstre agerer en slags dørmand. Folk tager det med et smil og har også overskud til at se det komiske i situationen. For eksempel skulle alle Folketingets medlemmer efter afstemningen ud af salen, så debatten kunne fortsætte med kun de politiske ordførere til stede, fortæller Rasmus Dam Nielsen.

Respondenter til Megafon

TV 2 har i mange år samarbejdet med analyseinstituttet Megafon om at afdække danskernes holdninger til politiske og samfundsrelevante emner.

Kunne du tænke dig at være medlem af Megafon’s Danmarkspanel? Det er et repræsentativt sammensat ”mini-Danmark”, hvor medlemmerne løbende får tilsendt spørgsmål.

Panelets besvarelser bliver blandt andet brugt som baggrund til aktuelle artikler og indslag i Politiken og TV 2 Nyhederne.

Hvis du vil have din stemme hørt i debatten, så tryk her og tilmeld dig.

Politikerne skal stemme om lovgivning, der ændrer kravene til optag på gymnasiale uddannelser. Det er udmøntning af en politisk aftale, der blev indgået i november 2019.