Politik

Endnu en storkreds beder om opbakning til Fock

Alternativets Storkreds Sjælland beder deres kandidat Rasmus Nordqvist bakke op om hovedbestyrelsens udmelding om tillid til Fock,

Bestyrelsen i Alternativets Storkreds Sjælland opfordrer folketingsmedlem Rasmus Nordqvist (Å) til at bakke op om partiformand Josephine Fock. Det sker efter hun på et møde i partiets hovedbestyrelse lørdag fik opbakning som leder af partiet.

Ellers håber Storkreds Sjælland, at han vil trække sig og give sit mandat videre, lyder det i et nyhedsbrev til partiets medlemmer i kredsen.

- Vi er naturligvis bekymrede (for opbrud i partiet, red.) og har derfor sendt en mail til vores kandidat, Rasmus Nordqvist, og opfordret ham til at blive både i Alternativet og som kandidat i Storkreds Sjælland, står der i nyhedsbrevet, der fortsætter:

- Hvis Rasmus alligevel skulle beslutte, at han ikke ønsker det på den baggrund hovedbestyrelsen har udmeldt, nemlig fuld tillid til Josephine Fock, så har vi tilkendegivet, at vi håber, at han så vil overdrage sit mandat til Alternativet og dermed lade sin suppleant indtræde,

Rasmus Nordqvist var blandt kandidaterne til at blive Alternativets nye partiformand. Han endte med at tabe afstemningen til Josephine Fock.

I nyhedsbrevet udtrykker storkredsen opbakning til partiets nye formand. Her fremgår det, at Rasmus Nordqvist endnu ikke har svaret på kravet om opbakning til Josephine Fock.

Ønsker opbakning fra Elbæk

Efter mødet i hovedbestyrelsen lørdag krævede Storkreds København, at deres kandidat, tidligere partiformand og nuværende folketingsmedlem, Uffe Elbæk, aktivt og synligt" skulle meddele sin opbakning til Josephine Fock. Ellers vil hans kandidatur i Storkreds København ikke længere blive støttet.

Uffe Elbæk ønskede lørdag ikke at kommentere sagen over for TV 2.

Lyn-analyse

Det er et enormt pres at lægge på Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk. Det kan gå i to retninger. Enten må Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk bøje sig, hvilket kommer til at gøre ondt, fordi de bliver tvunget til at tilkendegive deres opbakning, selvom de ikke har stemt på Josephine Fock. Eller også imploderer folketingsgruppen under Alternativet. Hvis først Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk vælger at gå, er de ikke de eneste, der gør det. 

Ifølge politisk kommentator Hans Engell danser Alternativet dødedans, hvis balladen i partiet bliver ved med at fortsætte.

- Jeg tror ikke, partiet klarer spærregrænsen ved næste valg. Medmindre der sker et mirakel, kan jeg ikke se, at Alternativet er i Folketinget efter næste valg, siger Hans Engell til Ritzau.

Tidligere har Uffe Elbæk antydet, at han ikke stod bag Josephine Fock, da hun i februar blev udnævnt som Alternativets nye partiformand.

Alternativets hovedstyrelse afholdt møde lørdag aften, hvor de igen gav udtryk for deres opbakning til partiets nye formand. Det skete med et spinkelt flertal på 10 mod 7.