Coronavirus

Statsministeren indkalder regeringens sikkerhedsudvalg efter dansk corona-tilfælde

Det første tilfælde af coronavirus i Danmark har ramt en medarbejder på TV 2.

Efter afsløringen af det første tilfælde af coronavirus i Danmark indkalder statsminister Mette Frederiksen nu regeringens Sikkerhedsudvalg til møde.

Det fortæller hun i forbindelse med et besøg i Sønderborg

- Jeg har vurderet, at det er nødvendigt at indkalde regeringens sikkerhedsudvalg for at sikre den ordentlige koordination. Og så kommer vi også til at have et særligt fokus på det danske erhvervsliv i forhold til virksomheder, der kan være berørte, siger Frederiksen i et interview med TV 2.

Statsministeren tøver ikke med at kalde situationen "alvorlig, men understreger samtidig af det danske beredskab er klar til at håndtere situationen:

- Det er vigtigt, at myndighederne nu får lov til at udføre deres arbejde. Vi tager alle de forholdsregler, der er behov for, at vi skal tage, og at borgere løbende følger med i den information, der kommer til at udgå fra myndighederne, siger hun.

Udvalg drøfter følsomme spørgsmål

Regeringens Sikkerhedsudvalg er et særligt udvalg, der er en del af regeringens sikkerhedsorganisation.

Statsministeren er formand, og udvalget består desuden af finansministeren, udenrigsministeren, justitsministeren og forsvarsministeren. Lederne af Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste deltager desuden også i møderne, ligesom andre ministre og eventuelt embedsmænd gør det efter behov.

På sine møder drøfter udvalget følsomme og principielle spørgsmål om blandt andet Danmarks sikkerheds- og udenrigspolitiske forhold. Ifølge TV 2s oplysninger bliver mødet, Mette Frederiksen netop har indkaldt til, afholdt torsdag aften.

Kolleger risikerer karantæne

Det første danske tilfælde af coronavirus blev konstateret nat, der resultaterne af et mundskrab hos den smittede forelå. Der er tale om en TV 2-ansat, der mandag kom hjem fra skiferie i Chiesa i Valmalenco i provinsen Sondrio i det nordlige Italien og onsdag begyndte at vise symptomer på sygdom.

Som konsekvens besøger Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag TV 2s afdeling på Teglholmen i København.

- Det kan være, at flere personer vil blive sendt i karantæne, når Styrelsen for Patientsikkerhed har været på besøg på TV 2, siger Søren Brostrøm, der er direktør for Sundhedsstyrelsen.