Politik

Tidligere pressechef står frem: Fock overfusede medarbejder, så dørene raslede

Magnus Haslebo fortæller, at han flere gange har henvendt sig til den tidligere politiske ledelse i Alternativet for at gribe ind over for Fock.

Josephine Fock har praktiseret ”overfusninger og overgreb udover enhver rimelighed.”

Sådan lyder det nu fra Alternativets tidligere pressechef Magnus Haslebo. Han genkender det billede, som bliver tegnet af Alternativets politiske leder i den Information-artikel, som har skabt uro om partiet siden lørdag.

Heri bliver Fock af 23 kilder – flere anonyme – beskrevet som en uforudsigelig og konfliktskabende person, der kan eksplodere i raseri. Hun har rusket i folk, og hun har råbt andre ind i ansigtet, lyder det.

Tirsdag aften meldte Alternativets hovedbestyrelse ud, at man har fuld tillid til Josephine Fock. Derfor står Magnus Haslebo nu frem og fortæller, hvad han har set og hørt, da han var pressechef og involveret i partiet fra 2014 og frem til 2017.

- En gruppe fra hovedbestyrelsen går ud på meget arrogant vis og hælder 23 menneskers vidnesbyrd ned ad brættet, og efter to dages undersøgelser konkluderer man, at man har tillid til Josephine Fock. Jeg synes, det er vanvittigt, siger Magnus Haslebo til TV 2.

Overfuset, så dørene raslede

Han siger, at han selv har oplevet at blive udsat for verbale overfusninger, og at Josephine Fock er gået helt tæt på ham og har råbt. Han vil ikke gå mere konkret ind i de sager, men vil gerne udtale sig mere generelt:

- Jeg var der, da en social medie-medarbejder blev overfuset, og jeg har flere gange siddet med en medarbejder, der har haft tårer i øjnene eller rystet over hele kroppen efter at have fået en tur af Josephine Fock. Jeg kender til sygemeldinger og folk, der er gået ned med stress.

I Information beskrives en episode, hvor Josephine Fock var utilfreds med et forslag til en ny kontorfordeling, som en medarbejder havde udarbejdet. Ifølge artiklen gav hun vedkommende en skideballe midt på gangen, hun fulgte efter ind på kontoret, og døren blev smækket.

Episoden fortælles af en anonym kilde i artiklen og bekræftes af tre andre. Og nu også af Magnus Haslebo.

- Det var noget så ligegyldigt som nye kontorpladser. Men personen blev overfuset, så dørene raslede i hængslerne på den grønne gang, som vi kaldte vores arbejdsplads dengang, siger han.

Fock afviser alle anklager

Josephine Fock er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser onsdag aften, men tidligere på dagen afviste hun anklagerne fra Information-artiklen i TV 2 NEWS-programmet ’Lippert’.

- Jeg kan godt genkalde mig episoder, hvor jeg er blevet gal, men ikke som det, der er blevet beskrevet, sagde Josephine Fock.

DR har forholdt hende den specifikke kritik fra Magnus Haslebo, som hun ikke har yderligere kommentarer til.

Elbæk vil fortælle

Onsdag aften tweetede Alternativets stifter og tidligere politiske leder Uffe Elbæk, at han tager imod hovedbestyrelsens åbne invitation til medlemmerne om at fortælle om episoder.

Magnus Haslebo siger, at han adskillige gange har henvendt sig til den dengang øvrige politiske ledelse i partiet. Blandt andre Uffe Elbæk og Rasmus Nordqvist.

- Jeg har indgående bedt dem om at skride til handling. Jeg ved, at Uffe Elbæk har haft samtaler med Josephine Fock, men uden det førte til noget, siger Magnus Haslebo.

Uffe Elbæk er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser.