Politik

Alternativets hovedbestyrelse har fuld tillid til Josephine Fock

Partiets nye leder er blevet anklaget for at have overfuset og ruske folk i Alternativet.

Alternativets hovedbestyrelse har fuld tillid til partiets politiske leder, Josephine Fock.

Det står klart, efter hovedbestyrelsen tirsdag aften har holdt et møde for at diskutere den seneste uges anklager om fysisk grænseoverskridende adfærd, som Information beskrev i en artikel i weekenden.

I en pressemeddelelse skriver Alternativet, at Josephine Fock på mødet har gjort rede for sit perspektiv af historien.

- Der er ikke før mødet eller på mødet kommet noget frem, der støtter anklagerne i artiklen. En enig hovedbestyrelse udtrykker fuld tillid til Josephine Fock som politisk leder, skriver talsperson for Alternativets hovedbestyrelse, Jesper Callesen, i pressemeddelelsen.

Lyn-analyse

Det er åbenlyst godt for Josephine Fock, at hovedbestyrelsen har fuld tillid til hende. Vi ved ikke, hvad der er sket inde på mødet, men jeg bider mærke i, at hovedbestyrelsen skriver i pressemeddelelsen, at der ikke er kommet noget frem på mødet, der støtter anklagerne, der er blevet bragt i Information. Det kan man godt undre sig over, når Uffe Elbæk har sagt til avisen, at han kender til de episoder, som bliver beskrevet. Jeg er spændt på at se, hvordan denne her sag kommer til at udvikle sig.

Anklaget for at ruske i folk

I Information rettede en række kilder – flere anonyme – en hård kritik af Alternativets nye leder for hendes opførsel, da hun var medlem af Folketinget fra 2015 til 2018.

Uafhængigt af hinanden fortalte kilderne om episoder, hvor Josephine Fock har overfuset folk og rusket i dem, når hun er blevet vred.

Efter artiklens offentliggørelse udsendte Alternativets hovedbestyrelse en udtalelse, hvori man gjorde det klart, at man tog anklagerne meget alvorlige, og at ”ruskeri og krænkende adfærd, som det er beskrevet i Informations artikel er uforeneligt med Alternativets værdier.”

Selv har Josephine Fock forklaret, at hun ikke kan genkende det billede, der er tegnet af hende, men hun har også skrevet i en mail til Information, at "jeg ikke var den bedste version af mig selv på det tidspunkt på grund af de mange personsager, der var, og det store pres, vi alle var underlag".