Politik

Finansminister beklager angrebsmail: - Det er ikke en acceptabel tilgang

Finansministeren mener ikke, at hans eget partis angrebsplaner mod Venstre er en "acceptabel tilgang" til de forhandlinger, der er i gang.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har mandag formiddag beklaget, at regeringen - sideløbende med de afgørende forhandlinger om en udligningsreform - har lagt planer for, hvordan Venstre skal angribes.

Det sker, efter at Jyllands-Posten søndag aften kunne løfte sløret for en mail, der ifølge Venstre afslører regeringen i at køre et "fordækt dobbeltspil" i de igangværende forhandlinger.

TV 2 er i besiddelse af den meddelelse, som Wammen nu har sendt til alle de partier, der fortsat sidder med ved forhandlingerne:

"Kære alle,

Jyllands-Posten gengiver i dagens avis en e-mail fra Socialdemokratiets pressetjeneste, som jeg gerne vil beklage. Som jeg allerede har udtalt i medierne, vil jeg gerne over for jer understrege, at det ikke er en acceptabel tilgang til vores måde at forhandle med hinanden på. Det er regeringens opgave at sørge for et godt forhandlingsklima, og det har den pågældende mail på ingen måde bidraget til.

Jeg lægger afgørende vægt på, at vi har et konstruktivt og fortroligt forhandlingsrum, og jeg håber, at vi nu kan se fremad i de fortsatte forhandlinger om denne vigtige opgave for kommunerne og vores velfærd i Danmark.

Med venlig hilsen

Nicolai Wammen"

Kræver svar fra statsministeren

Der er milliarder af kroner på spil i forhandlingerne om en udligningsreform, som er helt afgørende for de 98 kommuners økonomi. Med ved forhandlingsbordet sidder partierne i rød blok, men også Venstre og Dansk Folkeparti. Og regeringen har gentagne gange understreget, at den ønsker en bred aftale.

Men som Jyllands-Posten har beskrevet, fremgår det af en intern mail, hvordan regeringspartiet samtidig koordinerer en indsats for at finde "historier på Venstre" på baggrund af blandt andet svar fra forhandlingerne.

- Det her gør ikke noget godt for tilliden, når det ser ud, som om regeringen er i gang med et fordækt dobbeltspil, lød det fra Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, da hun efter et forhandlingsmøde søndag aften blev interviewet af TV 2.

Venstre har krævet en forklaring fra statsminister Mette Frederiksen (S), før partiet tager stilling til, hvad det videre vil foretage sig i forhandlingerne.

- Sådan er det, når det ser ud, som om man udelukkende går efter at underminere den part, man vil lave en aftale med, sagde Løhde.

Mette Frederiksen har endnu ikke kommenteret sagen.