Alternativets hovedbestyrelse indkalder Josephine Fock til møde

Beskyldninger om ruskeri og krænkende adfærd er uforeneligt med Alternativets værdier, lyder det fra partiets ledelse.

Alternativets leder Josephine Fock skal forklare sig overfor sine egne.

Det er sker, efter Alternativets nyvalgte leder er blevet mødt af en meget skarp kritik fremsat anonymt i en artikel i Information.

- Det er hovedbestyrelsens holdning, at ruskeri og krænkende adfærd er uforeneligt med Alternativets værdier og grundlag og iøvrigt også almindelig omgang mellem kolleger og i samfundet generelt, skriver Jesper Callesen, talsperson for Alternativet, til TV 2.

Tilskriver episoder eksternt pres

Hovedpersonen har erkendt ikke at være "den bedste version af sig selv", men Josephine Fock tilskriver nogle af de beskrevne episoder som et udslag af det pres, partiet og dets ledelse har været underlagt.

- Men jeg kan ikke genkende det billede og de situationer, som Information tegner af mig, lød det i en kommentar fra Fock til Information, da avisen bragte kritikken.

Ikke desto mindre har Alternativets hovedbestyrelse indkaldt Josephine Fock til et opklarende møde i de kommende uge.

- Vi tager anklagerne mod vores politiske leder meget alvorligt og ser frem til et møde og en dialog med Josephine Fock i den kommende uge og forhåbentlig også de mennesker, der har bidraget til Informations artikel, så vi sammen kan komme videre, lyder det fra Jesper Callesen.

Næppe sidste kapitel

TV 2s politiske analytiker Hans Redder siger, at historien om Josephine Focks påståede adfærd har fyldt meget på partiets indre linjer.

- Det er voldsomme anklager, man nu vil forsøge at komme videre med ad dialogens vej. Men det kan være svært at slå en streg over den her sag, især når der har været tale om anonyme kilder. Det er næppe sidste kapitel, siger Hans Redder.

TV 2 har forsøgt at indhente en kommentar fra Josephine Fock, men det har ikke været muligt.

Folketingsgruppe ønskede anden leder

Josephine Fock blev valgt som ny leder i Alternativet på et et ekstraordinært landsmøde 1. februar efter kampvalg.

Efterfølgende valgte Rasmus Nordqvist, som var en af modkandidaterne, at trække sig fra sin post som partiets politiske ordfører.

Fire andre nuværende medlemmer af partiets folketingsgruppe havde også ønsket en anden leder end Josephine Fock, som ikke sidder i Folketinget.

Foruden Uffe Elbæk og Rasmus Nordqvist sidder Torsten Gejl, Sikandar Siddique og Susanne Zimmer i Folketinget for Alternativet.