Politik

Stram Kurs-kanal på YouTube er blevet lukket

Rasmus Paludan fra Stram Kurs stillede op ved folketingsvalget i 2019. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Stram Kurs har fået lukket sin YouTube-kanal. Rasmus Paludan vil appellere, skriver partiet på sin Facebook.

Partiet Stram Kurs, som har Rasmus Paludan i spidsen, har fået lukket sin kanal på YouTube.

Det skriver Stram Kurs i et opslag på sin Facebook.

Partileder Rasmus Paludan anser det for en fejl, at kanalen er blevet lukket.

- Det lader til, at YouTube igen har deaktiveret vores kanal. Det gjorde YouTube også i 2018 på grund af det konstante pres fra danske journalister, som hader Danmark og danskerne.

- Vi appellerer beslutningen, som jeg anser for en åbenlys fejl. Vi ønsker at overholde YouTubes regelsæt, siger han i opslaget på Facebook.

Youtube: - Den overskrider retningslinjer

Der er ikke nogen forudgående forklaring på, hvorfor kanalen er blevet lukket, men YouTube har forsøgt at give en uddybning til Ekstra Bladet.

- YouTubes retningslinjer forbyder chikane og hadsk tale mod enkeltpersoner eller grupper baseret på for eksempel race, religion, handicap eller seksuel orientering.

- Når vi bliver opmærksomme på, at videoer overtræder disse retningslinjer, fjerner vi dem. Og i tilfælde af gentagne overtrædelser bliver den pågældende kanal lukket, skriver YouTube i en mail til Ekstra Bladet.

Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs stillede op til folketingsvalget i 2019, hvor de fik 1,8 procent af stemmerne og dermed lige akkurat ikke nåede over spærregrænsen.