Over 40.000 gange har beboere på udrejsecenter brudt reglerne

Overtrædelser af opholds-, melde- og underretningspligt på udrejsecenter beskæftiger 53 betjente om året.

I 2019 har beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland brudt reglerne for opholdspligt, meldepligt eller underretningspligt over 40.000 gange.

Det viser et svar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til Folketinget, som DR har set.

Udrejsecenter K√¶rshovedg√•rd er i √łjeblikket hjem for 245 afviste asylans√łgere, udvisningsd√łmte og personer p√• t√•lt ophold.

Beboerne skal melde sig jævnligt til politiet samt bo på centeret. Det vil sige, at de skal have lov af Udlændingestyrelsen, hvis de vil overnatte uden for centeret.

Personerne på tålt ophold skal samtidig underrette personalet, hvis de mellem 23 og 06 befinder sig uden for Kærshovedgård.

Fra starten af 2019 til midten af november blev de regler brudt 40.228 gange. I november sidste år oplyste Midt- og Vestjyllands Politi, at det beskæftiger 53 årsværk - altså det, der svarer til 53 betjente ansat på fuld tid i et år.

De over 40.000 tilf√¶lde har f√łrt til dom i 234 sager, skriver DR.

Kan være kriminelle

Afviste asylans√łgere er personer, der n√¶gter at rejse hjem efter afvisning p√• en asylans√łgning.

Udviste personer er kriminelle, der ved en domstol er blevet id√łmt udvisning af landet efter afsoning af straf.

Personer på tålt ophold er personer, som danske myndigheder vurderer ikke kan sendes hjem, fordi de risikerer eksempelvis totur.

Centeret er en bet√¶ndt sag politik. Borgmester i Ikast-Brande Kommune, hvor centeret ligger, Ib Lauritsen (V) har tidligere luftet sin utilfredshed med, at de kriminelle udvisningsd√łmte stadig skal bo i centeret.