Politik

Kristian Jensen opfordres til at stille op til bestyrelsespost

Den forhenværende Venstre-næstformand har bejlet til formandsposten i Danmark Idrætsforbund.

Kristian Jensen oplyser, at han er blevet opfordret til at stille op til bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det fortæller han til TV 2.

- Jeg har fået en henvendelse om, om jeg kunne tænke mig at stille op som bestyrelsesmedlem. Det overvejer jeg, og jeg er i gang med at tale med forskellige om, hvad det i givet fald er, de vil bruge mine idéer til i Danmarks Idrætsforbund, siger han.

Den forhenværende næstformand for Venstre blev i lørdags frataget sit ene ordførerskab og sine udvalgsposter.

Siden har der været forlydender om, at han er på vej helt ud af dansk politik til fordel for et formandskab i Danmarks Idrætsforbund, der er den samlende organisation for både elite- og breddeidræt i Danmark.

Gik efter formandspost

Overfor TV 2 bekræfter formand for Dansk Håndbold Forbund, Per Bertelsen, at han to gange umiddelbart inden årsskiftet er blevet kontaktet af Kristian Jensen, som ville vide, hvorvidt forbundet vil kunne støtte op om et kandidatur til formandsposten.

Det har Per Bertelsen dog ikke garanteret.

- Jeg vil ikke på forhånd anbefale Kristian Jensen, fordi jeg ved, at der inden landsmødet vil komme en række gode kandidater. Det kunne jo også være, at vi har en fra vores eget forbund, siger han.

Første gruppemøde efter degradering

Nyheden, at Kristian Jensen er blevet opfordret til at stille op til en bestyrelsespost, kom, mens resten af Venstres folketingsgruppe var samlet til et gruppemøde på Christiansborg.

Her sagde partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, at Kristian Jensen havde overtrådt partiets spilleregler "noget så eftertrykkeligt".

- Vi har højt til loftet, men der er et loft. Og når man brager hovedet igennem det, så har det også nogle konsekvenser.

Jensen selv var ikke med, da han var vært ved en høring i Landstingssalen.

Han ønsker ikke at fortælle, hvem der har henvendt sig til ham med opfordringen og hvornår.