Politik

Mette Frederiksens departementschef stopper

Christian Kettel Thomsen. Erik Refner / Scanpix

Statsministeriets departementschef fratræder i 2020 sit arbejde i staten efter 28 år.

Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, vil fra 1. august 2020 ikke længere være ansat i Statsministeriet efter at have arbejdet i staten i 28 år.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Årsagen bag er, at Regeringen har besluttet at indstille Kettel Thomsen til stillingen som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank, hvilket de skriver i pressemeddelelsen, at de forventer at få godkendt.

- Han har en unik indsigt i velfærdssamfundet og en enorm faglig tyngde. Christian har sat vigtige og blivende spor i vores samfund. Jeg er meget glad for, at vi fra Danmarks side kan udnævne en så kompetent vicepræsident til Den Europæiske Investeringsbank, siger statsminister Mette Frederiksen.

Glæder sig til internationale udfordringer

Den tidligere departementschef selv ser også frem til en stilling i en større, international sammenhæng, udtaler han i pressemeddelelsen.

- Jeg er glad for, at regeringen har valgt at indstille mig til stillingen som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank, og ser frem til de nye opgaver i en international kontekst, udtaler han.

Christian Kettel Thomsen har været departementschef for Thor Pedersen, Claus Hjort Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning Schmidt og Mette Frederiksen.

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er placeret i Luxembourg og blev oprettet i 1958. Den finansierer projekter i både det offentlige og den prvate sektor i Europa.