Politik

Mette Frederiksen henter sin tidligere departementschef i Justitsministeriet

Statsministeriet har torsdag meldt ud, at departementschef Christian Kettel Thomsen stopper.

Regeringen har udpeget departementschef i Justitsministeriet Barbara Bertelsen til ny departementschef i Statsministeriet.

Barbara Bertelsen tiltræder stillingen mandag den 13. januar 2020.

Mette Frederiksen ser frem til at arbejde sammen med Barbara Bertelsen, siger hun i pressemeddelelsen.

- Barbara er kendetegnet ved sin høje faglighed, sit kæmpe engagement og brede samarbejde med aktører fra alle dele af samfundet.

Også Barbara Bertelsen er glad for skiftet.

- Jeg glæder mig til at tage fat på de mange vigtige opgaver i statsministeriet, siger Barbara Bertelsen i pressemeddelelsen fra Statsministeriet.

Ansat af Frederiksen

Det er ikke første gang, at Barbara Bertelsen og Mette Frederiksen kommer til at arbejde sammen.

Tilbage i 2015 var det Mette Frederiksen, der som justitsminister ansatte Barbara Bertelsen.

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, er Barbara Bertelsen et logisk valg, da de to kvinder tidligere har arbejdet sammen i både Beskæftigelsesministeriet og senere i Justitsministeriet.

Men selvom Bertelsen på en front er et logisk valg, så er der også ting, der taler imod hende, hun har nemlig fingrene dybt nede i teledatasagen, fortæller Troels Mylenberg.

- Mette Frederiksen har tilsyneladende vurderet, at der ikke er noget til hinder for, at hun kunne hente hende over til Statsministeriet, siger Troels Mylenberg.

Departementschef stopper

Hun overtager efter Christian Kettel Thomsen der fra 1. august 2020 ikke længere være ansat i Statsministeriet efter at have arbejdet i staten i 28 år.

Regeringen har besluttet at indstille Kettel Thomsen til stillingen som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank, hvilket de skriver i pressemeddelelsen, at de forventer at få godkendt.

Det kom frem tidligere på torsdagen.

Barbara Bertelsen er født i 1973 og er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet.