Politik

Mette Frederiksen vil styre ministre med fireårsplaner

Regeringens ministre skal ikke bare drive deres ministerier, men lægge en fireårsplan for, hvad de vil ændre.

Regeringens ministre skal i disse dage forbi Statsministeriet og fremlægge en fireårsplan for deres ressortområde.

Det er et styringsredskab, som statsministeren har indført for at stramme grebet om magten med, hvad der sker i ude i de enkelte ministerier, skriver Politiken.

- Det, der har været traditionen i mange år, har været et fravær af langsigtet politisk ledelse. Skiftende regeringer har i virkeligheden ledet Danmark på samme måde: at de enkelte ministre skubber en sag op igennem systemet, og så ender den i koordinations- eller økonomiudvalget. Men du kan jo ikke lede et land på sager, siger Mette Frederiksen til avisen.

- Danmark skal stå stærkere set med socialdemokratiske briller, end da vi tog over.

Skal forandre og ikke bare drifte

Hensigten er ifølge statsministeren, at ministrene ikke må blive for optaget af at drive deres ministerier, men også tvinges til at skabe mere markante ændringer på deres område.

- Hvis ikke man hele tiden ledelsesmæssigt insisterer på, at det er det, der er opgaven, risikerer alle ministre, mig selv inklusive, at drifte, siger statsministeren til Politiken.

- Driften er en nødvendig opgave, man ikke må tage let på, men det er ikke den vigtigste opgave. Det er at forandre, for det er det, politik handler om.

Ifølge Politiken skal hver minister og ministerens spindoktorer i disse dage forklare statsministeren, hvad de vil huskes for om fire år.