Politik

Forhandlinger om finanslov udsat - igen

Uenighed mellem regeringen og Radikale Venstre kaster grus i maskineriet.

Forhandlingerne om finansloven for 2020 er blevet udsat. Igen.

Parterne skulle egentlig mødes søndag til middag, men nu lyder det, at parterne først mødes igen klokken 20. Dermed er forhandlingerne blevet udsat to gange i løbet af det seneste døgn.

Regeringen, SF, Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre skulle også være mødtes til forhandlinger klokken 17.30 lørdag aften, men mødet blev pludselig afblæst.

- Det har vist sig at være sværere end forventet, sagde TV 2s politiske analytiker Hans Redder i den forbindelse og vurderede, at det især er Radikale Venstre, som har svært ved at se målet.

Høvlen sidder fast

Der har dog allerede været en smule velvilje mellem de forhandlende partier, som blandt andet er nået til enighed om, at børnefamilier skal ud af Udrejsecenter Sjælsmark senest til april næste år, og om hvordan en række forskningsmidler skal udmøntes.

Men uenighed mellem regeringen og Radikale Venstre om blandt andet arveafgift, grænsekontrol og ambitionerne på det grønne område kaster fortsat grus i maskineriet.

- Det er, som om finansministerens høvl sidder fast i de samme knaster hele tiden, så måske han skulle slibe sin høvl en lille smule, siger Ida Auken, klimaordfører for Radikale Venstre, til TV 2 søndag morgen og nævner det faktum, at regeringen holdes ved magten af støttepartierne:

- Man må jo lytte til de partier, der holder en ved magten. Og vi er ikke helt i mål endnu.

"Bemærkelsesværdig" kritik

Den skarpe kritik fra den radikale ordfører, som ikke selv sidder med ved forhandlingsbordet, er ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, ret bemærkelsesværdig.

- Hun går jo simpelthen ud og siger, at nu må finansministeren tage sig sammen. Det er ikke den bedste melding for Nicolai Wammen (S) at vågne op til en søndag morgen, siger han.

Finansloven for 2020 skal være forhandlet på plads inden årsskiftet.