Politik

Finanslovsforhandlinger aflyst

Kuldsejlede forhåbninger om at nå i mål inden december, men forhandlinger genoptages søndag.

Dagens finanslovsforhandlinger er aflyst. Forhandlingerne skulle være genoptaget sidst på eftermiddagen lørdag klokken 17.30.

Forhandlingerne genoptages søndag. Det oplyser Finansministeriet lørdag aften.

- Der var indkaldt til forhandlinger i Finansministeriet, men de er altså aflyst. Planen er nu at mødes søndag. Nicolai Wammen har i dag haft støttepartierne til forhandling på skift og det har vist sig at være sværere end forventet, siger Hans Redder, som vurderer at det især er Radikale Venstre som har svært ved at se målet, siger TV 2s politiske journalist Hans Redder.

SF's formand Pia Olsen Dyhr ærgrer sig over forløbet.

- Jeg synes den store tegning er på plads, så vi kunne nå til enighed med emner som grøn omstilling, folkeskole og psykiatrien, så selv om der er forskel på vores partier, burde vi kunne nå til enighed. Det har Danmark brug for, siger Olsen Dyhr, som ikke vil konkretisere, hvilke af parterne, der ser flest knaster og forhindringer i forhandlingsforløbet.

- Det er min ambition, at vi får en aftale på plads søndag, fastslår Pia Olsen Dyhr.

Finansminister Nicolai Wammen (S) havde fredag møde med Morten Østergaard fra Det Radikale Venstre, SF-formand Pia Olsen Dyhr, Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, samt Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk.

Ikke færdig inden december

Alle parter var samlet i et fem timer langt forhandlingsmøde, men trods det var der ikke indrømmelser nok til at bane vejen for en færdig finanslov inden 1. december som det var ønsket.

Ifølge Hans Redder har det ikke givet mening at forhandle videre i dag.

- Der er ikke fastlagt nogen mødetid søndag. Men Nicolai Wammen har haft den taktik at ville have partierne over hver især, men det er på baggrund af de møder, man er nået frem til at aflyse de videre forhandlinger for lørdag, siger Hans Redder.

TV 2 har tidligere lavet et overblik over de temaer, der er til forhandling.