Politik

Trump og Mette Frederiksen skal mødes ved Nato-topmøde

Den danske statsminister skal have et møde med USA's præsident, Donald Trump, ved Nato-topmøde.

Ved det kommende Nato-topmøde skal den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), have et en-til-en-møde med den amerikanske præsident, Donald Trump.

Det oplyser Det Hvide Hus i Washington ifølge TV 2s oplysninger.

Ud over den danske regeringsleder vil Trump også mødes med den italienske premierminister, Giuseppe Conte, den tyske kansler, Angela Merkel, og den franske præsident, Emmanuel Macron.

Andre må nøjes med "arbejdsfrokost"

Ikke alle får et bilateralt møde med præsidenten. Regeringslederne fra Estland, Grækenland, Polen og Storbritannien må nøjes med en såkaldt "arbejdsfrokost".

Nato holder topmøde tirsdag og onsdag i den kommende uge i Storbritannien.

Det var tidligere planen, at den amerikanske præsident skulle på besøg i Danmark 2. og 3. september. Mødet blev dog aflyst mindre end to uger før.

Forud for aflysningen lå en række historier om amerikansk interesse i at købe Grønland. De historier blev mødt med en skarp afvisning fra Mette Frederiksens side. Hun kaldte hele debatten om et salg for "absurd".

Det fik præsidenten til at kalde statsministerens ord for "væmmelige" og aflyse besøget.

Talte i telefon i september

Siden er der blevet arbejdet på at reparere forholdet. Efter møder mellem USA og Danmarks udenrigsministre talte Trump og Mette Frederiksen sammen i telefon mod slutningen af september.

Efter opkaldet kaldte den amerikanske præsident Mette Frederiksen for en vidunderlig kvinde.

Nu får præsidenten og statsministeren så mulighed for at stå ansigt til ansigt ved det kommende møde i militæralliancen.