Morten Messerschmidt takker for støtten efter søsters død - fik kram i Folketinget

DF-politikeren havde torsdag første dag tilbage i Folketinget efter drabet på hans halvsøster.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt takker torsdag dem, der har sendt ham hilsner efter hans søsters død i sidste uge.

På Facebook skriver politikeren:

- “Sorg er prisen, vi betaler for kærlighed”. I dag vendte jeg tilbage til arbejdet på Christiansborg. Om det, der er hændt min familie, har jeg kun to ting at sige. Dels mine ord fra Folketingets talerstol idag. Og derudover til jer alle, der har skrevet, ringet og sendt hilsener: Tak.

Morten Messerschmidt vendte torsdag tilbage til Folketinget, efter hans halvsøster, Line Messerschmidt, blev dræbt natten til 15. november. En mand er sigtet for at have dræbt søsteren samt en anden kvinde. Han har erkendt vold med døden til følge, men ikke drab.

Tidligere har søskendeparrets mor, politikeren Inge Messerschmidt, takket for støtten til familien. Det skete i weekenden gennem DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Men torsdag er første gang, at Morten Messerschmidt selv offentligt kommenterer drabet på søsteren.

Sagde tak fra Folketingets talerstol

Ordene fra Folketingets talerstol, som DF-politikeren nævner i sit Facebook-opslag, faldt, da han torsdag som sit partis miljøordfører deltog i en debat i folketingssalen.

Inden han drejede sin tale ind på det politiske, fortalte Messerschmidt, at han havde fået tilladelse fra Folketingets formand til at "sige en varm tak for de hilsner, tanker og blomster, der den seneste tid er strømmet min familie i møde".

- Det har betydet uendelig meget for hele familien, og det viser, at der udover de politiske uenigheder også her på Christiansborg findes et grundlæggende kammeratskab og medmenneskelighed, selv når det umenneskelige viser sit ansigt.

- Det har varmet og rørt os, og derfor vil jeg gerne på min families vegne sige et dybfølt tak til alle, der har vist os venlighed, lød det fra Morten Messerschmidt.

Fik kram af politisk modstander

Da Morten Messerschmidt et par minutter senere forlod talerstolen, rejste klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) sig fra sin plads i salen for at gå over og give DF-ordføreren et kram.

Morten Messerschmidt og Dan Jørgensen er politiske modstandere, men de to politikere kender hinanden godt, efter de rejste rundt i Europa sammen i forbindelse med DR-programserien 'Langt fra Bruxelles'.

Tidligere har de også haft deres eget radioprogram, 'Europa i flammer', på Radio24syv.