Politik

Jensen lufter igen uenighed med Løkke i afskedstale: - Vi skal ikke i regering med alle

I sin afskedtale som næstformand fortalte Kristian Jensen, at hans politiske karriere den seneste tid ikke har udviklet sig som forventet.

Da Kristian Jensen lørdag eftermiddag sagde endeligt farvel som næstformand til Venstres medlemmer, blev det nok engang tydeligt, at han og Lars Løkke Rasmussen ikke ser ens på et af den seneste tid helt store politiske spørgsmål

De to har været meget uenige om, hvorvidt det var en god idé at gå til valg på et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet, og fra talerstolen på Venstres landsmøde i Herning lod den nu tidligere næstformand skinne igennem, at det fortsat er tilfældet.

- Jeg er tilhænger af, at Venstre har samarbejde med alle partier, men ikke nødvendigvis regeringssamarbejde med alle partier. I mine øjne er Venstre et liberalt parti, der skal stå i spidsen for et borgerligt liberalt Danmark, lød det fra Kristian Jensen.

Tidligere på dagen forklarede Lars Løkke Rasmussen i sin afskedstale, at han fortsat ser potentiale i et regeringssamarbejde over midten i dansk politik.

Ikke fejlfri

Det kom som et chok for mange – også i Venstre – at daværende formand Lars Løkke Rasmussen midt under folketingsvalgkampen tidligere på året foreslog et regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre.

Min rejse i Venstre som næstformand endte ikke helt, hvor jeg havde regnet med

Kristian Jensen

Kristian Jensen har siden fortalt, at han meget sent hørte om Lars Løkke Rasmussens planer, og at han har følt sig dårligt orienteret.

I august gik han i et opsigtsvækkende interview med Berlingske direkte ud og undsagde formanden og opfordrede til at droppe tankerne. Men kort tid efter blev han banket på plads i Venstres folketingsgruppe, og han beklagede efterfølgende sine udtalelser til Berlingske.

- Jeg har selvfølgelig gjort mig nogle tanker om, hvorfor jeg står her nu (som afgående næstformand, red.). Og der har jeg altid haft mottoet, at de eneste, der er fejlfri, det er dem, der aldrig laver noget, forklarede Kristian Jensen lørdag eftermiddag fra talerstolen.

- Endte ikke hvor jeg havde regnet med

Kristian Jensen havde ellers længe kandideret til formandsposten i Venstre, men trak sig 31. august samtidig med Lars Løkke Rasmussen efter længere tids uro i baglandet.

Dengang fortalte en tydeligt berørt Kristian Jensen, at det ikke var let at opgive en mangeårig drøm om at blive formand for Venstre, og selvom han lørdag eftermiddag i Herning var langt mere fattet, kom han igen ind på emnet.

- Rejser slutter ikke altid, hvor man troede, da man startede dem. Og min rejse i Venstre som næstformand endte ikke helt, hvor jeg havde regnet med, sagde Kristian Jensen.

At Kristian Jensens politiske karriere den seneste tid ikke har udviklet sig, som han havde håbet, kom Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, også ind på, da han talte til Kristian Jensen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at du havde håbet, at historien havde taget en anden drejning. Det er der mange, som har forståelse for, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Føler sig ikke nedslidt

Ligesom Lars Løkke Rasmussen er Kristian Jensen fortsat medlem af Venstres folketingsgruppe. Her skal han blandt andet være med til at forhandle aftaler om den fremtidige klimaindsats med den socialdemokratiske regering, og i sin tale lørdag gav han ikke indtryk af at være på vej til at forlade dansk politik.

- Det her ikke en farveltale. Det med tidlig pension er kun, hvis man føler sig nedslidt, sagde Kristian Jensen.

Den udmelding blev modtaget med højlydte klapsalver i Messecenter Herning.