Politik

Rohde: - Hvis Mette F. har et problem med mig, kan hun bare ringe

Jens Rohde (R) har blandt andet kritiseret Mette Frederiksen for ikke at møde op til samråd om regeringens ansættelse af pressechefer i ministerierne. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Ifølge Jens Rohde er hans kritik af statsministeren blevet for meget for hendes rådgivere.

- Hvis Mette Frederiksen har et problem med mig, kan hun bare ringe.

Sådan lyder det fra Jens Rohde (R) i dagens udgave af Ekstra Bladet.

Ifølge den radikale profil har statsminister Mette Frederiksens spindoktorer ad flere omgange ringet til Radikale Venstres ledelse og klaget over hans ageren. Og det vil han ikke finde sig i.

- Hendes rådgivere ringer over til vores folk og brokker sig over, at jeg går med oppositionen. Jeg gider ikke hendes særlige rådgivere. De skal ikke irettesætte mig, siger han til TV 2 og slår fast, at han har partiledelsens opbakning.

Åbenlys kritik

Jens Rohde har blandt andet været kritisk over for Mette Frederiksens ansættelse af Martin Rossen i en stilling som stabschef for et politisk sekretariat i Statsministeriet, samtidig med at han blev indsat som medlem af det magtfulde økonomi- og koordinationsudvalg. At regeringen nølede med sit finanslovsudspil. Og at statsministeren ikke mødte op til et samråd i denne uge. Bare for at nævne et par sager.

Og det er en helt bevidst strategi, fortæller Jens Rohde til TV 2.

- Jeg støtter af princip altid oppositionen. Hvis oppositionen ikke føler sig godt behandlet, informeret eller serviceret af regeringen, så støtter jeg oppositionen - medmindre oppositionen er langt ude, siger han.

Glad for Mette F., men...

Jens Rohde understreger over for TV 2, at han er glad for, at Mette Frederiksen er Danmarks statsminister, og at han sætter stor pris på hende.

Han sætter dog ikke pris på, at hendes spindoktorer forsøger at blande sig.

- Sidst, jeg så Mette Frederiksen, havde hun ikke brækket sine fingre, så hun kan bare ringe til mig, hvis hun vil snakke, siger Jens Rohde, der faktisk mener, at han med sin kritik gør regeringen en tjeneste.

- Jeg ved, hvor hurtigt magtarrogancen indfrier sig. Det ved jeg af bitter erfaring. De skal bare være glade for, at Radikale Venstre ikke lader dem falde i magtarrogancens fælde, fortæller den tidligere Venstre-mand til TV 2

TV 2 har lørdag forsøgt at få en kommentar fra Mette Frederiksens særlige rådgivere for at høre deres version af sagen, men det har ikke været muligt.