Politik

24syv får ikke lov til at klage over afgørelse om DAB-udbud

Medier og politikere har kritiseret Radio- og tv-nævnets afgørelse om at lade Radio Loud drive ny DAB-kanal.

Radio24syv og DK4 Radio får 29. oktober mulighed for at komme med deres kritikpunkter og stille spørgsmål til afgørelsen om, at det er Radio Loud, der skal drive Danmarks nye DAB-kanal.

Taberne af udbuddet har dog ikke mulighed for at klage over afgørelsen.

Det oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

De tre kanaler får kun mulighed for at stille spørgsmål til størstedelen af processen - blandt andet hvordan nævnet fordelte point, og hvorfor udbuddet blev skruet sammen, som det blev. Nævnet vil offentliggøre svarene inden 1. november klokken 12.

Politikere kritiserer afgørelse

Det var Radio Loud, der i tirsdags vandt udbuddet foran Radio24syv og DK4 Radio. En beslutning, der har mødt stor kritik.

Flere politikere har opfordret til, at processen skal gøres om, eller at der skal startes en undersøgelse.

- Enten må vi lave det helt om, eller også må vi sige, at nævnet må sørge for, at man vurderer ansøgningerne – især økonomisk - ud for et lige vilkår, har de radikales Jens Rohde blandt andet sagt.

Fra Venstres medieordfører, Britt Bager, lød det:

- Jeg mangler blandt andet en forklaring på, hvordan kravet om fuld national dækning kan være opfyldt, når LOUD kun når ud til 82 procent af danskerne, har hun sagt.

Pris var afgørende

Beslutningen om at tildele den nye DAB-kanal til Loud har de seneste dage vakt debat.

Flere har undret sig over kvaliteten af Louds ansøgning, og at den kunne vinde foran Radio24syv.

Radio- og tv-nævnet har offentliggjort en evalueringsrapport. Her fremgår det, at det var størrelsen af det økonomiske tilskud, som var den største forskel mellem de to favoritkandidater, Loud og Radio24syv.

Dette har også ført til kritik af, at der i udbuddet til den nye DAB-kanal stod, at kanalen skulle dække landsdækkende. Men Loud skriver i sit tilbud, at den kun vil dække 85 procent af landet.

Modsat ville Radio24syv dække hele landet, og det vil selvsagt have betydning for økonomien, lød kritikken.