Politik

Liberal Alliances tidligere gruppeformand forlader partiet

Liberal Alliance invaderes af stigende konservatisme, mener Christina Egelund, der melder sig ud af partiet.

Hun blev ikke genvalgt for Liberal Alliance ved folketingsvalget i juni, og nu melder Christina Egelund sig ud af partiet.

Det fortæller hun til DR.

Christina Egelund var frem til valget gruppeformand og politisk ordfører. Hun røg ud af Folketinget efter valget i juni, hvor Liberal Alliance gik fra 13 til 4 mandater.

- For mig er det helt tydeligt, at Liberal Alliance ligesom mange andre partier er splittet mellem en national strømning på den ene side og en moderne, liberal strømning på den anden side, siger Christina Egelund.

- Jeg tilhører den sidste, og jeg oplever, at den strømning er under pres i LA.

- Det er, som om at partiet invaderes af en stigende konservatisme - og så hører jeg ikke længere hjemme der, siger hun til DR.

Hun efterlyser blandt andet et klart forsvar for det internationale samarbejde og nævner som eksempel, at partiet burde forsvare retsstaten i den aktuelle debat om fremmedkrigere, hvor et bredt flertal i Folketinget vil åbne for at fratage deres pas uden om en domstol.

Partiformand ikke enig i kritik

Partiformand Alex Vanopslagh erklærer sig uenig med sin nu forhenværende profil og skriver på Facebook:

- Jeg kan forstå, at Christina forlader os, fordi hun ikke synes, at LA er et rigtigt liberalt parti. Det er jeg ikke enig i. Men det kan der naturligvis være forskellige syn på, og ingen skal være i et parti, de ikke ønsker at være i. Det gælder Christina, som det gælder andre, der ikke føler at de kan se sig selv i LA, skriver Alex Vanopslagh, der ellers understreger, at partiet er på skarp liberal kurs.

- For os er troen på at vi hver især må og bør søge vores egen lykke, under ansvar for samfundet omkring os, en helt central værdi. Det er derfor vi er helhjertede tilhængere af den frie markedsøkonomi, af at begrænse statens rolle i samfundet og af troen på, at det skal kunne betale sig at gøre en indsats for sig selv og for sine medmennesker, skriver Alex Vanopslagh.

Christina Egelund kan ikke svare på, om hendes farvel til Liberal Alliance også er et farvel til politik generelt.