Politik

Kulturminister Joy Mogensen har mistet sit barn

Ministeren skriver selv i en opdatering på Facebook, at det har været det hele værd, selvom sorgen er ubærlig.

Kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen har mistet sit barn.

Ministeren fødte lørdag 5. oktober sin datter, men allerede inden havde lægerne konstateret, at hun ikke længere var i live.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsministeriet opfordrer pressen og offentligheden til at respektere Joy Mogensens mulighed for i fred at håndtere sin sorg.

- At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

"Det var og er det hele værd"

Datteren var inden fødslen blevet navngivet Sarah.

Hold fast i håbet. Frygt ikke, tro kun. Børn er det hele værd. Det er jeg kun mere bestyrket i

Joy Mogensen, kulturminister og kirkeminister (S)

Det oplyser Joy Mogensen selv i en længere opdatering på Facebook, hvor hun skriver, at hun "forsøger at affinde sig med, at det ikke er alting i livet, der kan forklares eller give mening", selvom hun er utrolig ked af det:

- Til jer og til andre, der stadig kæmper for at få børn: Det var og er det hele værd. Min lille piges spark i maven, når jeg spillede og sang for hende. Den kærlighed, jeg føler for hende nu i den korte stund, jeg får lov at holde hende. Det bliver mine mest dyrebare minder. Hold fast i håbet. Frygt ikke, tro kun. Børn er det hele værd. Det er jeg kun mere bestyrket i, skriver hun blandt andet.

Joy Mogensen skriver videre, at hun oplevede at elske datteren, selvom hun aldrig var i live.

- Det er det vigtigste at holde fast i, midt i det overvældende ulykkelige, at jeg nu skal begrave min datter, skriver Joy Mogensen i opslaget, hvor hun samtidig takker læger, jordemødre og personale på Roskilde Sygehus, hvor fødslen fandt sted.

Skulle være enlig mor

Statsministeriet oplyser videre, at bisættelsen vil blive afholdt for familien og de nærmeste.

Joy Mogensen gik på barsel fredag 4. oktober, og hun vil indtil videre fortsat være fraværende.

I hendes sted vil minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) tage sig af kulturområdet, mens transportminister Benny Engelbrecht (S) er fungerende kirkeminister.

Joy Mogensen fortalte i foråret, at hun var gravid ved hjælp af donorsæd og ville være enlig mor.

39-årige Joy Mogensen var indtil sin udnævnelse til minister i slutningen af juni borgmester i Roskilde. Det havde hun været siden 2011, og hun havde ikke regnet med, at hun skulle være minister i Mette Frederiksens nye regering.