Politik

Fri rolle og fokus på udenrigspolitikken: Nu har Løkke og Jensen fået nye opgaver

Efter udskiftningen i ledelsen har Venstre nu konstitueret sig på ny i Folketingsgruppen.

De nu forhenværende ledere af Venstre, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, har fået nye arbejdsopgaver.

På et gruppemøde i partiets folketingsgruppe er det netop blevet besluttet, at Løkke fremover får sæde i Udenrigspolitisk Nævn, mens Jensen får en mere fri rolle på Christiansborg:

- Jeg har bedt om en fri rolle, hvor jeg bruges der, hvor gruppen har brug for ekstra kræfter. Med et udtryk fra FN-systemet har Jakob Ellemann-Jensen kaldt det "special envoy", siger Kristian Jensen.

Han fortæller, at han oven på det forløb, han og partiet har været igennem den seneste tid, har brug for "at trække luft ind", og derfor har han ikke været interesseret i at få et decideret ordførerskab.

Skal sættes ind i klimakampen

Det første sted, Kristian Jensen sættes ind, er i forhandlingerne om den nye klimalov, som regeringen agter at forhandle på plads inden nytår.

Sammen med klimaordfører Thomas Danielsen og finansordfører Troels Lund Poulsen kommer han til at udgøre det hold, Venstre sender over til klimaminister Dan Jørgensen (S).

- Udover vores dygtige ordførere har vi brug for nogen med forhandlingserfaring og tilstrækkelig hår på skuldrene, når vi går ind til de her forhandlinger. Så derfor er jeg rigtig glad for, at jeg kan bruge Kristian Jensen på den måde, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Lars Løkke Rasmussen var ikke til stede til torsdagens gruppemøde, men om ham siger Ellemann:

- Det var Lars Løkkes eget ønske at indtræde i Udenrigspolitisk Nævn. Det er jeg meget glad for. Jeg sidder selv i nævnet, og det er meget fint og godt for mig at have en med Lars Løkkes erfaring siddende der ved siden af mig.

Ny sundhedsordfører

Foruden de nye opgaver til den nu tidligere formand og næstformand blev der også foretaget andre små justeringer i Venstres folketingsgruppe.

Martin Geertsen er således ny sundshedsordfører for partiet.

En post, han overtager fra Sophie Løhde, som tirsdag blev udpeget som ny politisk ordfører.