Politik

DF-formands videohilsen blev ændret: - Det er dårlig stil

I videoen holder Kristian Thulesen Dahl en lagkage og siger, at vi skal passe på Danmark - men det blev fjernet af Venstre.

Da Jakob Ellemann-Jensen lørdag blev valgt til ny formand for Venstre på et ekstraordinært landsmøde, havde både partifæller og politiske modstandere optaget videobeskeder med lykønskninger til ham.

Men de færdige videoer endte ikke nødvendigvis med at være, som de medvirkende troede.

Ifølge formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, blev en del af hans hilsnen til den nye formand nemlig skåret fra uden samtykke.

- Det synes jeg var lidt underligt. De må jo selv bestemme, om de vil bruge min hilsen eller ej, men det der med at redigere i en hilsen, jeg har lavet, det synes jeg er dårlig stil, siger han.

I videoen, der blev produceret af Venstres pressefolk, ønsker lederen for Dansk Folkeparti sin nye formandskollega tillykke med valget, men så slutter den kun seks sekunder lange video pludseligt.

Kristian Thulesen Dahls hilsen til Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg synes ærlig talt, det er en lidt underlig måde at starte samarbejdet på, lyder det fra DF-formanden.

Venstre ønsker hverken at kommentere på sagen eller at udlevere hele den originale video til TV 2.

En lagkage med et politisk 'twist'

Ifølge Kristian Thulesen Dahl havde han som en del af sin hilsen til Jakob Ellemann-Jensen lavet et politisk 'twist', for at understrege Dansk Folkepartis ståsted i udlændingedebatten.

Han fortæller, at han i den originale video rejser sig op efter sin indledende hilsen, løfter en lagkage fyldt med Dannebrogsflag ind i billedet, og siger, at der skal passes på Danmark.

Lagkagen skulle have været en hentydning til den kage, Venstres nye næstformand, Inger Støjbjerg, fejrede regeringens udlændingestramning nummer 50 med, og som skabte stor debat internt i Venstre.

- Jeg synes, det er mangel på overskud i Venstre, at man er bange for, at hvis man viste den video på et landsmøde, så ville det støde nogle af Venstre-folkene, siger Kristian Thulesen Dahl og understreger, at videoen var ment med et glimt i øjet.

Er fortsat optimistisk

Selvom partiformanden er utilfreds med den endelige version af videoen, ser han med optimisme på et fremtidigt samarbejde med Venstre.

- Jeg synes, det er en mærkelig opførsel - men lad os nu se. Når vi skal have den første kop kaffe sammen, kan jeg tage en lignende kage med. Så kan vi nyde den til kaffen, siger han.

Kristian Thulesen Dahl støtter samtidig op om budskabet i Jakob Ellemann-Jensens valgtale, hvor den nyvalgte formand understregede, at der skal være plads til uenighed og forskellighed i Venstre, men også en stærk vilje til samarbejde.

- En borgerlig regering er den bedste garant for, at Dansk Folkeparti igen kan få direkte indflydelse. Der må vi have en snak med Jakob Ellemann og de andre partier om, hvordan vi bedst sikrer det, siger Kristian Thulesen Dahl.